A húsmentes hamburger után jön a halmentes halétel

2019.07.12. 18:31

Az Impossible Foods húsmentes hamburgerpogácsája már olyan nagynevű amerikai gyorséttermekben is kapható, mint a Burger King, vagy a Cheesecake Factory, és jelenleg laboratóriumi körülmények között azon dolgoznak, hogy a halhúst is növényi alapanyagokkal váltsák ki – összegzi a Business Insider.

A cég jelenleg azt próbálja eltalálni, hogy a növényi alapanyagokból készült halhúsnak ugyanolyan textúrája és íze legyen, mint az igazinak.

IllusztrációForrás: Impossible Burger

Az egyetlen módja annak, hogy sikeresek legyünk, ha a növényből készült halhús sokkal finomabb lesz, mint a tengeri, vagy folyami" – nyilatkozta a cég vezérigazgatója Pat Brown. Korábban azt a célt tűzték ki maguk elé, hogy 2035-ig minden állati hústermék növényi alternatíváját kifejlesztik.

A cég egyik alkalmazottja elmondta, hogy szardellát már sikeresen készítettek növényi alapanyagokból.

IllusztrációForrás: YouTube/Impossible Foods

Az Impossible Foods nem az első vállalat, amely a halételek világában növényi alapú termékeket fejleszt ki. Ott van például a Whole Foods, amelynél olyan tonhal konzervet lehet kapni, amelyet a Good Catch kísérletezett ki, és borsóból, valamint szójafehérjéből készül.

A túlhalászás veszélye fenyegeti a bolygó halállományát, és ezért - hosszabb távon - kevésbé megbízható élelmiszerforrássá válik a jövőben, amire éppen az Impossible Foods terméke lehet a megoldás.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK