Sokkolták a Disney örökösnőjét a vidámparkok áldatlan munkakörülményei

disney world, star wars, vidámpark
A Star Wars látványosság a Disney Worldben.
Vágólapra másolva!
Abigail Disney, a Walt Disney birodalom örököse nemrég az anaheimi Disney Worldbe látogatott el, - méghozzá inkognitóban -, megnézze a népszerű vidám és kalandpark működését. Elmondása szerint az ott tapasztalt rossz munkakörülmények teljesen ledöbbentették.
Vágólapra másolva!

Abigail Disney, aki jelenleg semmilyen posztot nem tölt be az óriásvállalatnál, elmondta, hogy a legtöbb dolgozó arról számolt be, hogy gyűlöli a munkahelyét és nagy kihívást jelent nekik egész nap mosolyogni és boldognak tettetni magukat. Néhányan olyan rosszul keresnek, hogy ételre sincs pénzük.

Az örökösnő jelezte, hogy saját vizsgálatot fog kezdeményezni,

egyben bírálta a Disney jelenlegi vezérigazgatóját, Bob Igert, aki szerinte nem tesz eleget azért, hogy a dolgozók jó körülmények között, megfelelő bérért végezzék munkájukat. Kiemelte, hogy beosztástól függetlenül mindenki egyenlő elbánást érdemel és mindenkinek joga van a métóságához.

illusztráció Forrás: Twitter/bioreconstruct

Abigail már korábban is fogalmazott meg éles kritikákat Bob Igerrel szemben, legutóbb a vezérigazgató 64 millió dolláros fizetése miatt akadt ki, amely 1424-szer több, mint a medián fizetés a Disney-nél.