Újabb 6 országban kezdett kísérletbe az Instagram

Instagram
Instagram logo. 12 July, 2018, Warsaw, Poland. (Photo by Krystian Dobuszynski/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
A Facebook által tulajdonolt Instagram azon kísérletezik, hogy a like-ok számának eltakarásával a közösségi médiát figyelők boldogabbak lesznek-e – összegzi a Techcrucnh oldal.
Vágólapra másolva!

kanada után nemrég hat másik országban is elkezdték a kísérletet, miszerint a felhasználó követői nem látják majd, mennyi like-ot is kapott az adott kép, ugyanakkor a saját fotóknál és videóknál a feltöltők ezt megnézhetik.

Illusztráció Forrás: AFP/NurPhoto/Krystian Dobuszynski

Bár a vállalat nem sokat árult el arról, hogy az eddigi teszt során mit értek el, de úgy tűnik, hogy eredményesek voltak és ezért hat országra – Írország, Olaszország, Japán, Brazília, Ausztrália és Új-Zéland – is kiterjesztették a kezdetekben csak Kanadára vonatkozott letakarást.

Tegnap ugyan több kanadai felhasználónál is visszatért a takarásból a like-ok száma, azonban ez pár órával később ismét eltűnt.

A cég elmondta, azért rejtik el a képeket kedvelők számát, mivel azt szeretnék, hogy a követők a képekre és a videókra összpontosítsanak, ne pedig arra, hogy mennyi kedvelést kapnak.

Sok felhasználó ugyanis a siker mércéjének tekinti a kedveléseket, és sokan, amennyiben nem kaptak elég like-ot, törlik is az adott képet vagy videót.

A like-ok száma helyett már az áll a képek alatt, hogy „a felhasználók és mások által kedvelt".

Sokan azonban attól tartanak, ezzel bezárul a lehetőség a leendő influencerek előtt, mivel így a márkák nem látják, hogy érdemes-e az adott felhasználónál reklámozni termékeiket.