Nagy változás jön a győri Audinál

Németország, német gazdaság lassulása
Győr, 2017. május 23. Szakemberek dolgoznak az Audi Hungária Zrt. győri karosszériaüzemében 2017. május 23-án. MTI Fotó: Krizsán Csaba
Vágólapra másolva!
Ősztől Alfons Dintner, az Audi AG ingolstadti előszéria központjának vezetője váltja az Audi Hungaria Zrt. igazgatóságának elnöki pozíciójában Achim Heinflinget, aki Ingolstadtban az Audi AG legnagyobb gyárát vezeti majd.
Vágólapra másolva!

Alfons Dintner nagy tapasztalatot gyűjtött a különböző gyártó-telephelyeken, az 55 éves szakember 2019 májusáig az Audi Mexikó ügyvezető igazgatója volt, korábban az Audi brüsszeli gyárának vezetője.

A cég közleménye idézi Peter Kösslert, az Audi AG igazgatótanácsának termelésért és logisztikáért felelős tagját, aki szerint

Alfons Dintner sokéves nemzetközi tapasztalatával tovább fogja erősíteni a győri gyártó-telephelyet,

mint az Audi konszern e-motorgyártásának központját, és a jövőben további sikerekre vezeti a vállalatot.

Achim Heinfling röviddel a vállalat alapítása után töltötte be első pozícióját az Audi AG-nál, később több éven át motorgyártásért felelős igazgató volt, 2017 októbere óta az Audi Hungaria igazgatóságának elnöke. Vezetése ideje alatt elindult az elektromos motorok sorozatgyártása Győrben, a járműgyártás palettája egy SUV-val, az Audi Q3 modellel bővült.

Szakemberek dolgoznak az Audi Hungária Zrt. győri karosszériaüzemében Forrás: MTI/Krizsán Csaba

Az Audi Hungaria Zrt. az Audi konszern tagja, az Audi és Volkswagen konszern központi motorszállítója. Árbevétele tavaly 2,3 százalékkal 7,377 milliárd euróra (2397 milliárd forint) csökkent 2017-hez képest, nyeresége 440 millió euró (143,7 milliárd forint) volt.

2018-ban 1 millió 954 ezer 301 motort gyártottak, 10 864-gyel kevesebbet, mint 2017-ben, és százezer autó gördült le a gyártósorról, 5491 darabbal kevesebb, mint 2017-ben. A tavaly megkezdett elekromotorok sorozatgyártásában 9453 darabot készítettek.

A Győrben készülő járműveket a világ több mint kilencven országába szállítják, a legnagyobb piacuk Németország, Nagy-Britannia, az Amerikai Egyesült Államok és Kanada.