245 millió forintot fizettek 99 használt tornacipőért

2019.07.19. 19:02

Ahogy az Origo arról beszámolt, a Sotheby's megrendezte az első olyan aukcióját, melyen különleges, valódi ritkaságoknak számító sport- és edzőcipőket küldött árverésre. A 100 pár cipőből 99-et egy licitáló vett meg, nem is kevés összegért.

A Quartz azt írja, technikai értelemben csak július 23-án zárul le az online aukció, de már most sikeresnek könyvelhető el,

miután a 100 pár tornacipőből 99 gazdára talált, 850 ezer dolláros áron (kb. 245 millió forint). Nem valószínű, hogy ennél többet ajánlana bárki is a sajátos gyűjteményért.

A vásárló személye is ismert, Miles Nadal, egy kanadai születésű vállalkozó illetve befektető. Nadalnak az ígéretes vállalkozások felkarolása mellett még egy szenvedélye van, ez pedig a klasszikus, régi autók gyűjtése, emellett jótékonykodik is.

Képünk illusztráció!Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Soeren Stache

Nadal a licit után azt nyilatkozta a CNBC-nek, hogy a cipőket saját torontói autómúzeumában állítja ki, 142 autócsoda és 40 motorritkaság társaságában.

Formailag egyébként még tart a licitálás, de a beszámolók szerint biztosra vehető, hogy a cipőkülönlegességek Nadal birtokába kerülnek. Az ugyanakkor nem derült ki, ha tényleg csak 99 párat vett meg a 100-ból, miért hagyta ott az utolsót és melyik pár az a sok egyedi, filmekben látott vagy épp híres sportolók viselte darabok közül.