Lebukott a titkos luxusautó-gyár

Előkészületek a Forma-1-es Német Nagydíj előtt, Scuderia Ferrari logo
Előkészületek a Forma-1-es Német Nagydíj előtt, Scuderia Ferrari
Vágólapra másolva!
A brazil rendőrség azzal vádolja az apa-fiú párost, hogy a közösségi médiában áron alul kínáltak hamis Ferrrai és Lamborghini luxusautókat – írja a The Guardian.
Vágólapra másolva!

A műhelyben készült autókat az Instagrammon hirdették, és saját YouTube csatornával is rendelkeztek, miközben weboldalukon még véleményt is lehetett írni az autókról.

Illusztráció Forrás: Ferrari

A rendőrség a héten érkezett az Itajaí városban található garázshoz, ahol nyolc autót találtak: kettő Ferrari és hat Lamborghini hamisítványt. A luxus sportkocsik ára 400 és 800 ezer dollár (116 millió és 232 millió forint) között mozog, ám a

hamisítók 47 és 66 ezer dolláros (13,6 millió és 19,1 millió forint) áron értékesítették a járműveket.

Míg a külső jegyek hasonlítottak az eredeti luxuskocsikra, addig az autók motorja valójában Mitsubishi Eclipse-ből, Alfa Romeóból vagy Chevrolet Omegából lett átemelve, így a motorok sokkal kevésbé voltak erőteljesek, mint az eredetiek. Annak ellenére, hogy jó minőségű alapanyagokkal dolgoztak,

az autók gyenge minőségűek, és a belső kialakításuk nem azonos az eredetiével

– összegezte Angelo Fragelli nyomozó.

Illusztráció Forrás: Interencheres

Bár sem az 53 éves férfit, sem a 29 éves fiát nem tartóztatták le, vádat emeltek ellenük szellemi tulajdon megsértése miatt, annak ellenére, hogy az autókat prototípusként dokumentálták a készítői.

Februárban szintén egy hasonló gyárat talált a rendőrség São Paulo közelében, de a mostani Itajaí műhely az eddigi legnagyobb autóhamisító szerelőműhely, ami közel 25 éve működik.

A Lamborghini szóvivője emailben leírta, hogy a vállalat nem szándékozik bíróság elé állítani a hamisítókat, de el akarták kerülni a jogellenes felhasználást. A Ferrari nem válaszolt a The Guradian megkeresésére.