Tovább támogatja a kormány a következő években a 25 év alatti fiatalok és a munkaerőpiaci szempontból hátrányos helyzetű csoportok elhelyezkedését a teljes foglalkoztatottság elérése érdekében - mondta a Magyar Nemzetnek a Pénzügyminisztérium foglalkoztatáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkára, Bodó Sándor.  Az Ifjúsági garancia program és az Út a munkaerőpiacra program csaknem 270 ezer embernek segített elhelyezkedni a munkaerőpiacon 2015 óta.

Bodó Sándor a Magyar Nemzet szombati számában megjelent interjúban elmondta, hogy a munkáltatók jelentős kedvezményeket - akár egyénenként hárommillió forintot - is igénybe vehetnek az alkalmazottak után. 

A vissza nem térítendő támogatások két részből állnak: egyfelől a bérköltségekhez, másfelől a képzéshez nyújtanak támogatást a cégeknek.  A bérköltség-támogatás feltétele, hogy a munkavállalói létszám növekedjen, tehát kizárólag új alkalmazott felvételéhez vehető igénybe - tette hozzá Bodó Sándor.

A foglalkoztatáspolitikai programokra több száz milliárd forintot fordít az állam. 

A tárca adatai szerint május végéig csaknem 117 ezer 25 év alattinak nyújtott lehetőséget az Ifjúsági garancia program. 

Közülük 36 500-an valamilyen képzésben is részt tudtak venni a támogatásnak köszönhetően. Szintén jelentős eredményeket hozott az Út a munkaerőpiacra program: csaknem 150 ezer 25 év feletti, alacsony képzettségű, nem dolgozó vagy közfoglalkoztatott kapott lehetőséget, közülük a munkaadó több mint 40 ezer embert tudott bevonni a megfelelő képzésbe is.