Diszkont benzinkutakkal terjeszkedne az OMV

tankol, benzinkút, tankolás
Vágólapra másolva!
Az OMV várhatóan az ausztriai gyakorlatot fogja folytatni Magyarországon, vagyis diszkont célra szóba jöhet - az alkalmazottak és bolt nélkül működő - 21 Avanti töltőállomásuk, illetve folytatódhat az Aldival tavaly indított együttműködés kibővítése is - írja a Világgazdaság.
Vágólapra másolva!

Az osztrák olajcég Németország déli részén és Szlovéniában terjeszkedne, valamint belföldön is bővítene, főként olyan helyeken, ahol az egységeket saját gyártású üzemanyaggal tudja ellátni. Magyarország esetében az OMV schwechati olajfeldolgozójához közelebb eső

Dunántúlon sejthető nagyobb terjeszkedés a napilap szerint.

A diszkont egységek alkalmazottak és boltok nélkül működnek, ezért költség- és időhatékony tankolást kínálnak. Az OMV-nek Ausztriában mintegy 220 ilyen kútja van. Diszkontrendszerben működnek az OMV Avanti nevű töltőállomásai, valamint a 100 százalékos OMV-leány FE-Trading által üzemeltetett töltőállomások, és kedvezményes áron árusítanak a Petrom márkájú kutak is.

Illusztráció Forrás: Shutterstock

Ha az OMV Magyarországon is az ausztriai gyakorlatot fogja folytatni, akkor diszkont célra szóba jöhet az OMV nevén futó 21 Avanti töltőállomás, ezenkívül az Aldival tavaly indított együttműködés kibővítése.

Az Aldi budaörsi, szigetszentmiklósi és soproni egységei - valamennyien önkiszolgálók, és nincs shopjuk

- az OMV két termékét forgalmazzák, diszkontáron - emlékeztet a Világgazdaság.

A diszkontkoncepcióval kapcsolatos fejlesztések a magyarországi retail képviselettől függetlenül zajlanak, az osztrák anyavállalat saját szervezésében - tájékoztatta a lapot az OMV Hungaria Kft.
Az OMV mintegy 2000 töltőállomást működtet tíz országban, Magyarországon jelenleg 197 benzinkútja van.