Valóban a Bosszúállók: Végjáték minden idők legtöbbet hozó filmje?

2019.08.18. 13:19

Nemrégiben a Bosszúállók: Végjáték című képregényfilm letaszította a dobogó tetejéről James Cameron Avatar című alkotását, és ezzel minden idők legtöbb bevételét hozó mozijává lett az amerikai filmszínházakban. Azonban, ha a hollywoodi filmek inflációval kiigazított bevételeit vesszük alapul, akkor egészen más címeket látunk a mozis bevételi lista első tíz helyén.

A 2009-es Avatar majdnem tíz éven keresztül uralta a legtöbb bevételt hozó filmek toplistáját, ám nemrég végül beelőzte a Marvel nagyszabású filmje, a Bosszúállók: Végjáték, így most ez minden idők legtöbb bevételét hozó filmje, már legalábbis az USA mozijainak jegyeladásait alapul véve - derül ki a CNBC cikkéből.

Ugyanakkor az inflációt is figyelembe vevő lista egészen más összetételű lenne, sőt, a dobogó legmagasabb fokán egy több mint 70 éves klasszikus állna, amire összesen 201 millió jegyet adtak el – míg a Végjáték-ra ez idáig 94,8 millió jegyet értékesítettek a jegypénztárak. 

Galériában mutatjuk be azt az amerikai filmes bevételi toplistát, ami az infláció hatásait is figyelembe véve rendezi sorba a filmeket! 

Az összeállításban az amerikai mozikban elért bevételek szerepelnek, így az egyes filmekhez köthető globális bevételek az itt közölteknél magasabbak.

A galériában a 10. helytől haladunk a dobogó legfelső foka felé!

A Bosszúállók: Végjáték áprilisi bemutatójaForrás: AFP/Getty Images/Alberto E. Rodriguez