Ismét visszahozzák a 170 éves, legendás magyar italt

Vágólapra másolva!
Akárcsak a franciáknál, a brandy nálunk is kedvelt ital volt, elsősorban a polgári és arisztokrata körökben. Egyetlen szalonból sem hiányozhatott, és a békebeli kávéházak italkínálatában is szerepelt. A brandy a 20. századi magyar irodalom olyan meghatározó szereplőinek adott ihletet mint pl. Ady Endre, Kosztolányi Dezső vagy éppen Móricz Zsigmond.
Vágólapra másolva!

A magyar brandy később a Lánchíd történetével is összefonódott: 1949-ben a Lánchíd 100. születésnapján került először palackba a Lánchíd Brandy, mely nagyon népszerű volt akkor is a minőségi italt kedvelők körében. Az ital most, 70 évvel később megújult külsővel és gazdag ízvilággal tért vissza a köztudatba.

A Lánchíd brandy alapját egy 7 éves prémium francia borpárlat adja, melyet tölgy- és gesztenyefa hordókban érlelnek. A tradicionális receptet a mai kor ízlésének megfelelően megújították, csokoládés ízvilágát a háttérben vanília gazdagítja, teavirág és gesztenyeméz illatával pedig könnyed eleganciát sugall.

Forrás: Origo

Széchenyi Krisztián, a Széchenyi család egyenes ági leszármazottja szerint a brandy reformjához egy életstílus is társul: "Úgy gondolom, hogy a kézműves sörök nagy divathulláma mellett újra érvényesülni fog a minőségi magyar brandy fogyasztás kultúrája is. Ahogy felmenőim számára, úgy a modern férfi számára is fontosak a hagyományok és a klasszikus értékek, akár viselkedésről, akár stílusról van szó. Ez a férfi kifinomult, gondosan ügyel a tökéletes szabásra, a tökéletes fazonra és a minőségi alapanyagokra, legyen szó akár egy parfümről, egy zakóról vagy az italról, amivel a barátaival koccint."