A világ négy régiója, amit az összes utazó ötöde biztosan felkeres

2019.07.25. 07:31

A négy legnagyobb ázsiai és Csendes-óceáni területén költötték el a világutazók a pénzük 18,5 százalékát a Mastercard felmérése szerint, ami ráadásul egy évvel korábban 11 százalék volt – olvasható a CNBC-n.

A pénzintézet tanulmánya a világ kétszáz nagyvárosát vizsgálta a turisták kiadásai alapján. A rangsort az alapján állították fel, hogy

2018-ban hány nemzetközi turista töltött el legalább egy éjszakát az adott területen.

IllusztrációForrás: Pixabay

2018-ban ismét az Egyesült Államokban található városokba utaztak a legtöbben: a turisták 9,9 százaléka választotta, ugyanakkor Ázsiát az elmúlt tíz évben jelentős növekedést mutatott.

Például Kína (Hongkong és Makaó nélkül) 2009-ben a hetedik célállomás volt az utazók körében, ám a mostani tanulmányban már a második a rangsorban. Eközben Dél-Korea és Tajvan elsőként került be a tízes listába, miközben Japán két helyet esett vissza.

Ez a tíz, turisták által leginkább kedvelt ország:

  1.  Egyesült Államok
  2.  Kína (Hongkong és Makaó nélkül)
  3.  Németország
  4.  Egyesült Királyság
  5.  Franciaország
  6.  Dél-Korea
  7.  Japán
  8.  Kanada
  9.  Oroszország
  10.  Tajvan
IllusztrációForrás: Shutterstock/zhangyouyang

Ebbe a tíz országokba érkező utazók tették ki a világ turistáinak közel felét, az az 49,1 százalékát, miközben az összes kiadás 48,4 százalékát költötték el ezeken a helyeken.

Rupert Naylor, a Mastercard ázsiai és csendes-óceáni részlegének alelnöke szerint a térség turisztikai értéke tovább növekedett, ám még mindig jelentős mértékben kihasználatlan.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK