Ebben a városban bombabiztos üzlet házat venni

eladó tábla hirdetnek ingatlan ház lakás usa amerika Chicago, Illinois.
CHICAGO, IL - MAY 31: A "For Sale" sign stands in front of a house on May 31, 2011 in Chicago, Illinois. According to the Standard & Poor's Case-Shiller Home Price Index home prices fell in March in 18 of the 20 metropolitan areas monitored by the index, reaching their lowest levels since the housing bubble burst in 2006. In Chicago, were nearly 30 percent of homes offered for sale are bank owned, prices have fallen 7.6 percent from a year ago. (Photo by Scott Olson/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Az Egyesült Államokban már az egymást követő ötödik évben őrzi a vezető szerepét a Colorado államban található Boulder, mint az ország legstabilabb ingatlanpiaca. Egy friss elemzés szerint itt gyakorlatilag kizárt, hogy csökkenjenek az árak.
Vágólapra másolva!

Van egy város az USA-ban, amelynek olyan stabil az ingatlanpiaca, hogy az elmúlt évtizedek adatai alapján konkrétan nulla százalék esély van arra, hogy csökkenjenek az ingatlanárak. A Colorado államban található Boulderről van szó, amely immáron ötödik éve számít az Egyesült Államok legstabilabb ingatlanpiacának.

Boulder egyébként nagyjából 100 ezer lakossal rendelkezik, viszont a város ingatlanárai 1994 óta már 268 százalékkal emelkedtek

– derül ki a SmartAsset felméréséből.

Colorado azonban általában is igen erős az amerikai ingatlanpiacon. Boulder mellett ugyanis az állam két másik városa is felkerült az idei top10-es listára. A negyedik helyre Fort Collins, míg a nyolcadikra Denver futott be. Texas állam szintén három várossal képviselteti magát: Midland a második, Austin a harmadik, míg Houston a kilencedik lett.

San Franciscóban már túl forró lett az ingatlanpiac Forrás: Photononstop/Brigitte Merle / Photononstop/Brigitte Merle

A kutatás az elmúlt 25 év hivatalos ingatlanpiaci adatait vetette összes 358 amerikai városi térségben, majd két szempont alapján történt meg az értékelés. Az egyik az ingatlanárak növekedése, a másik pedig annak a valószínűsége, hogy egy ingatlantulajdonos a vásárlása utáni egy évtizedben tapasztalhat-e legalább 5 százalékos árcsökkenést.

Az elmúlt évhez képest az élvonal nem változott, azonban a top10-es listából három város is kiesett. Az elemzést készítők szerint nem meglepő, hogy a lista élvonalában nincsenek hatalmas mozgások, mivel egy stabil ingatlanpiachoz konzisztens teljesítmény szükséges. Két izgalmasabb mozgás azonban történt. San Francisco és San José idén holtversenyben szerezték meg a hatodik helyet, míg tavaly az előbbi a 13., utóbbi pedig a 15. helyezést érte el.

A két kaliforniai város kapcsán azonban az elemzés külön figyelmeztetett arra, hogy hamarosan nagyobb negatív korrekciók is jöhetnek a piacaikon.

Az elmúlt években ugyanis olyan irreális csúcsokra futottak az árak ezekben a városokban, hogy azokat már a kereslet csökkenése nyomhatja le.