Ezeket a plusz szolgáltatásokat kapja a világ legtöbbet repülő utasa

2019.07.29. 20:39

Tom Stuker, aki magát a repülés megszállottjának nevezi, már 844-szer repülte körbe a Földet és jelenleg 33,7 millió, levegőben töltött kilométernél tart. A szenvedélye még 1984-ben kezdődött, amikor Ausztráliába utazott és egyből beleszeretett az országba. Azóta 350 alkalommal repült oda az Egyesült Államokból.

A férfi jelenleg a mega VIP státuszt élvezi légiutasként, a United Airlines-nál pedig rengeteg olyan extra juttatást vezettek be, amelyek csak számára elérhetők:

  • Nem kell sorban állnia a repülőtéren.
  • Ingyen koktélozhat egy luxus váróteremben.
  • Autóval segítik a repülőtérre való kijutását, valamint onnan is hazaviszik, vagy a szállodába, ahol éppen lakik.

Életvitelét sokan az 2009-ben bemutatott Egek ura című filmben szereplő George Clooney-éhoz hasonlítják, aki szintén egy olyan férfit alakított, aki szinte egész életét a levegőben tölti, igaz, munkájából kifolyólag.

Stuker elmondása szerint egy hét alatt végignézi a légitársaságok kínálatában lévő összes filmet, ezért gyakran a sportközvetítésekkel űzi el az unalmat, valamint már a repülés közben elkezdi tervezni következő útját.

illusztrációForrás: Science Photo Library/CAIA IMAGE/SCIENCE PHOTO LIBRARY/Caia Image/Science Photo Library

Az első osztályon ült már mellette Janet Jackson és Bill Murray is, aki ráadásul a testvérének is hagyott egy hangfelvételt az üzenetrögzítőjén, miután Stuker megkérte erre. Stuker elmondta, hogy gyakran beszélget hírességekkel a repülőn, de próbál mindig olyan témákat keresni, amelyek nem hétköznapiak.