Alig van már csomagolt termék ebben az élelmiszerüzletben

bevásárlás élelmiszer bolt 5 tipp az egészségtudatos étkezéshez
Vágólapra másolva!
Mostantól a Tegut német üzletlánc, Frankfurt melletti Fulda városában található üzletében a vásárlók csomagolásmentesen vásárolhatnak rizst, gabonaféléket, hüvelyeseket, diómagvakat. Összesen 144 élelmiszerről van szó, melyek megvásárlásához a vevők magukkal vihetik saját zacskóikat, de természetesen komposztálható papírzacskókat is használhatnak a helyszínen, és ezekbe beletölthetik maguknak a kívánt mennyiséget a termékekből.
Vágólapra másolva!

A lista széles választékból áll: rizs, tészta, lencse, bab, dió és gabonafélék, valamint különféle reggeli gabonapelyhek, például zabliszt, kukoricapehely, tönköly- és kölespehely mellett. Még olyan különleges reformtáplálkozásban használt növények is ide tartoznak, mint például a kinoa, a kamut és az amaránt. A bulgur, a kuszkusz, a köles, a Grünkern (magyarul zöld mag, azaz korán leszedett tönkölybúza) és a hajdina is kimérhető, valamint kakaóvaj, chips és gyümölcs-gumicukorkák - mindez biominőségben.

A Tegut nevű német üzletlánc sikeresen tesztelte Fuldában (Németország) a csomagolásmentes élelmiszer értékesítést, így ősszel máshol is bevezeti (a kép illusztráció) Forrás: Shutterstock

A több mint hatezer alkalmazottat foglalkoztató német üzletlánc székhelye is Fuldában van, így nem véletlen, hogy ezt a tesztet éppen a fuldai bevásárlóközpontban, a Kaiserwiesen területén végzik.

- emelte ki Daniel Henkel, a cég értékesítési vezetője.

A környezet védelme érdekében, egy ideje már a fenntarthatóan előállított és műanyag nélkül csomagolt kozmetikai termékek széles választéka is megtalálható a nagyobb Tegut drogériákban,

mint sampon, szilárd fogkrém, szilárd dezodor és szilárd borotvaszappan.

Ezen kívül pamut törlőkendőket, fogkeféket is kaphatnak a vásárlók az üzletláncnál műanyagcsomagolás nélkül. Mind a kozmetikumokat, mind a higiéniai termékeket az úgynvezett méltányos kereskedelmi szempontok szerint forgalmazzák.

Forrás: Tegut.com