Elsőként szánta rá magát erre a lépésre egy nagy hotellánc

pipere holmik
Kicsik, illatosak, útra készek
Vágólapra másolva!
Kivezeti a vendégek kényelméért a szobákban kihelyezett, aprócska kiszerelésű pipereholmikat (tusfürdőket, szappanokat stb.) az InterContinental Hotels Group (IHG) szállodalánc a hozzá tartozó egységekben, írja a BBC.
Vágólapra másolva!

A brit hátterű vállalat birtokolja a Holiday Inn és a Crowne Plaza márkanév alatt futó hotelláncok egységeit, amelyeknek összesen 843 ezer szobájából 2021-ig, fokozatosan eltűnnek a vendégeknek kihelyezett pipereholmik, kis kiszerelésű tisztálkodószerek.

Illusztráció Forrás: Kris Black/Shutterstock

Sőt, a cég olyan komolyan gondolja a fenntarthatóság jegyében meghozott döntését, hogy a szobák nagyjából harmadát már most sem tölti fel ilyen termékekkel az új vendégeknek.

Ezzel az IHG az első olyan globális szállodapiaci vállalat, mely meglépi a környezetet - műanyag csomagolásuk okán - jelentősen terhelő apró cikkek kivezetését.

Az IHG azt is bejelentette, a következő lépés az lesz, hogy megoldást találjanak a műanyag evőeszközök lecserélésére a reggeliztetésnél.

A vállalat azt is közölte, vizsgálják, hogyan tudnák csökkenteni a vendégszobákra számított karbonlábnyomukat.

Célkitűzésük szerint, minden, vendég által elfoglalt szoba karbonlábnyomát 6 százalékkal mérséklik a következő évben.

Fenntarthatósággal és környezetvédelemmel foglalkozó szervezetek üdvözölték a bejelentést, egy elemző pedig kiemelte, hogy az IHG-nake ezek a vállalásai proaktívak, és példaként szolgálhatnak mások számára arra, hogy valóban lehet az eddigi megszokottakat másképp csinálni.