Kitiltják a történelmi nevezetességek közeléből a McDonald'sot

Róma Olaszország
Vue aerienne de Rome avec le Tibre, le chateau Saint Ange (Saint-Ange) (castel sant'angelo) et la basilique saint Pierre (basilica san Pietro), Italie ©Luisa Ricciarini/Leemage
Vágólapra másolva!
Velencének a kebab éttermekből, Rómának a McDonald's-ból lett elege, és emiatt megtiltják új éttermek nyitását az ókori nevezetességek mellett.
Vágólapra másolva!

Alberto Bonisoli, az olasz kulturális miniszter megtiltotta a McDonald's számára, hogy új éttermet nyisson Caracalla termái, egykori fürdőépületei mellett.

A döntés azután született, hogy a rómaiak egyre elégedetlenebbé váltak és követelték, hogy tűnjenek el a gyorséttermek az ókori romok környékéről.

A város polgármestere, Virginia Raggi egy Facebook bejegyzésben támogatta Bonisolit és kijelentette, hogy Róma csodáit meg kell őrizni. Hangsúlyozta, hogy szerinte semmi keresnivalója egy gyorsétteremnek ókori építmények mellett. Raggi hozzátette, hogy továbbra is szoros együttműködésben dolgoznak majd a kulturális miniszterrel.

illusztráció Forrás: Origo

Rómában több mint 40 étteremmel rendelkezik a McDonald's, néhány közülük pedig fontos nevezetességek mellett található. A városban egyébként már 1986 óta küzdenek az ellen, hogy a gyorséttermi láncok történelmi helyeken nyissanak éttermet. Akkor nem sikerült ezt megakadályozni.