Százezer embert küldtek el, hogy olyan vonzó cég legyenek, mint a Google

2019.08.02. 08:51

Úgy tűnik, az IBM-nél akár 100 ezerre is tehető azon munkavállalók száma, akiket azért bocsátottak el az elmúlt években, hogy olyan "trendik" legyenek és vágyott vállalati imázzsal rendelkezzenek a millenniumi generáció munkavállalói között, mint az Amazon vagy a Google – írja a Business Insider.

A Bloomberg jelentése nyomán derült ki az elbocsátások mértéke, annak apropóján, hogy a jelenlegi vezérigazgató ellen eljárást kezdeményeztek, amiért a cég negatív diszkriminációt tanúsított az idősebb munkavállalókkal szemben.

IllusztrációForrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Matthias Balk

Az elmúlt öt évben újraalkottuk az IBM-t, hogy ügyfeleink számára még több lehetőséget nyújtsunk" – nyilatkozta a cég emailen a Business Insider az üggyel kapcsolatos megkeresésére, hozzátéve, hogy naponta 8 ezer új önéletrajz érkezik hozzájuk, ami számottevően több, mint eddig bármikor.

Az 1911-ben alapított multinacionális informatikai cég ellen számos eljárás indult a munkavállalókkal szembeni hátrányos megkülönböztetés miatt.

Az egyik ilyen polgári ügyben Alan Wild, az IBM egykori humánerőforrás-helyettes elnöke azt mondta, hogy a vállalat "csak az elmúlt néhány évben 50 és 100 ezer alkalmazottat bocsátott el".

IllusztrációForrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Matthias Balk

A bírósági dokumentumokban továbbá olvasható Wild kijelentése, miszerint a millenniumi generációs munkavállalóknak akarták megmutatni, hogy a cég pont olyan trendi, mint a Google vagy az Amazon.
Ennek érdekében az IBM arra törekedett, hogy éveken keresztül az elbocsátások során az idősebb munkavállalóktól váljon meg" – olvasható a jelentésben.

A cég ugyanakkor arról adott tájékoztatást, hogyévente 50 ezer alkalmazottat vesznek fel, és közel 500 dollárt költenek csapatképzésekre és csapaterősítésre.

Az IBM-nél 2018-ban mintegy 350 ezren dolgoztak, ami 19 százalékkal kevesebb, mint 2013-ban.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK: