Megtörtént, ami korábban soha, egy amerikai cég rizst ad el Kínának

2019.08.04. 09:47

2019 júliusában kötött szerződést a kaliforniai Sun Valley Rice egy kínai importőrrel, és így ők az első amerikai cég, ami rizst ad el az ázsiai országnak.

„A kínai piacra nehéz belépni, évekig tilos volt az amerikai rizst árulni az országban" – nyilatkozta Betsy Ward, a USA Rice a nemzeti kereskedelmi szövetség elnöke.

IllusztrációForrás: Shutterstock

A Scaramentóban található Sun Valley Rice családi vállalkozás közel 15 éve próbált betörni a kínai piacra. A LaGrande család már 1920 óta termeszt rizst, ám a Sun Valley Rice céget 2000-ben alapította Michael LaGrande, és fia, Kevin.

Rendszeresen utazunk Kínába, kiállításokon veszünk részt és találkozunk az iparági szereplőkkel. Ez egy elkötelezettség a családunktól" nyilatkozta Ken LaGrande az egyik alapító, s hozzátette, hogy a rizstermesztési régiójukon ugyanazt a közepes méretű és rövid szemű rizst termesztik, mint ami népszerű a kínai, japán és koreai konyhában.

IllusztrációForrás: MTI/Mészáros János

A Sun Valley Rice évente 113 millió kilogramm rizst értékesít féltucat különböző fajtából. Ősztől kezdve pedig 40 ezer kilogramm Calrose rizst exportál Kínába a Dragon Ocean Hing csoporton keresztül.

A Sun Valley Rice közel kétszáz farmról gyűjti be terményét, aminek tíz százalék Kaliforniában található.

A cég végzi továbbá a rizsszemek szárítását, őrlését, csomagolását és a forgalmazását. Kínán kívül az Európai Unióba is exportálja termékét.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK: