A tetőről pottyant egy kígyó nigériai képviselők fejére egy ülésteremben

kígyó a buszon
Red corn snake (Panterophis guttatus). Biosphoto / Jean-François Noblet
Vágólapra másolva!
Egy váratlanul az ülésterembe hullott kígyó miatt kellett félbeszakítani a képviselők ülését Nigéria egyik szövetségi államban, Ondoban, írja az Africanews. Arra, hogy ez miként fordulhatott elő, egészen furcsa magyarázat született.
Vágólapra másolva!

A lábukkal szavaztak a szövetségi állam parlamentjének képviselői, amikor a beszámoló szerint, üléstermük tetőszerkezetéről egy hatalmas kígyó hullott a nyakukba, megzavarva a munkát.

"Éppen az ülés közepén voltunk, amikor egy nagy kígyó bukkant fel a teremben. Teljesen felborította a megbeszélést, és jobbnak láttuk, ha sietve távozunk [a teremből]" - ecsetelte a képviselők ijedtségét az állami parlament szóvivője.

A jogalkotók azt is megfogadták, addig nem térnek vissza oda, amíg nem szavatolják számukra a törvényalkotói munka védelmét, illetve személyes biztonságukat. Ezért - mint szóvivőjük elmondta -

határozatlan időre felfüggesztik üléseiket, és nyári szabadságra mennek.

A képviselő szerint egyébként a hüllő az ülést megelőző napon fészkelhette be magát a terembe, hogy aztán az ott dolgozók fejére pottyanjon. A kígyó egyébként nem bántott senkit, de a kalandot nem élte túl, mert földre érkezése után nem sokkal végeztek az állattal.

Illusztráció Forrás: AFP/Biosphoto/Jean-François Noblet

S hogy történhetett meg a kígyó fel-, vagy inkább "lebukkanása"?

A szóvivő szerint, ez az épület állapotával magyarázható. Az ugyanis annyira leromolott, hogy a kígyó könnyen bejuthatott oda.

Ondo állam képviselői szerint

ugyanis a törvényhozás épületének karbantartására egyszerűen nincs elég pénz.

Az obstruált ülésen részt vevők ezért egyúttal azt is jelezték, személyesen keresik fel határozatlan idejű szabadságuk alatt Ondo állam kormányzóját, hogy elérjék nála, teremtse elő a forrásokat az épület teljeskörű felújítására.

Nem ez az első furcsa állatos történet Nigériából, Afrika ellentmondásos, de kőolajban nagyon gazdag államából. Ahogy az Origo megírta, korábban tetemes mennyiségű vizsgadíj eltűnését akarták egy óriáskígyó falánkságával magyarázni, nemrég pedig egy gorillára akarták ráterelni a gyanút az állatkerti belépődíjak kámforrá válásáért úgy, hogy a kérdéses állatkertben nem is gondoznak ilyen főemlőst.