Jönnek a húsmentes hamburgerek a Burger Kingbe

2019.08.02. 19:11

A Burger King augusztus 8-án kezdi el széles körben értékesíteni húsmentes hamburgerét több mint hétezer éttermében az Egyesült Államokban.

A Burger King szerint a vásárlók nem tudják megmondani a különbséget a hagyományos és a húsmentes hamburgerek között, hiszen annyira hasonlít a kettő egymáshoz.

Első körben a gyorsétteremlánc Whopper névre keresztelt hamburgere kapja meg az Impossible Foods húsmentes pogácsáját, amely 15 százalékkal kevesebb zsírt és 90 százalékkal kevesebb koleszterint tartalmaz, mint az eredeti.

Azért, hogy bebizonyítsák ízben mennyire hasonlít a két változat, a vásárlóknak lehetőségük lesz ízteszten is részt venniük. A húsmentes verzió egy dollárral kerül majd többe a hagyományos Whopper-nél és várhatóan a termék nagy sikerrel fog bemutatkozni az amerikai piacon.

illusztrációForrás: BELGA/AFP/Nicolas Maeterlinck

Nem a Burger King lesz az első étteremlánc, amely megpróbálja integrálni a húsmentes burgereket menüjébe, hiszen a szintén amerikai White Castle már egy ideje árul Impossible Foods húsmentes pogácsával készült hamburgereket. Mellettük a Carl's Jr is árul hasonlót, de ők a Beyond Meat-tel kötöttek szerződést.