Mégsem újrahasznosítható a környezetbarát mekis papír szívószál

McDonald's, McDrive and McCafe ECONOMY COMMERCE Outdoor shot Branch Lettering LOGO FAST FOOD Brand McDonald McDonalds McCafe McDrive
A McDonald’s alapítója Raymond Kroc egy San Bernardinóban élő testvérpárnál házalt milkshake-készítő gépeivel a fivérek éttermében. Később Kroc az ügynökök lett, franchise-t alapított, és a testvérek nevének névhasználati jogát megvásárolta.
Vágólapra másolva!
A McDonald's az előző évben kitiltotta a műanyag szívószálakat brit éttermeiből azért, hogy azt új, környezetbarát megoldással helyettesítsék.
Vágólapra másolva!

Az amerikai gyorsétteremlánc arról számolt be, hogy a műanyag szívószálakat helyettesítő papír szívószálak nem újrahasznosíthatóak, de már keresik a megoldást a problémára.

A McDonald's szerint maga az anyag újrahasznosítható lenne, de a szívószál vastagsága miatt ez mégsem lehetséges.

Tavaly ősszel cserélték le a McDonald'snál a műanyag szívószálakat papír alapúra Nagy-Britanniában, de a vásárlók egy része elégedetlen az új megoldással. A szívószál gyakran elkezd szétesni, még mielőtt az italt el lehetne fogyasztani. Különösen rossz a helyzet a milkshake-ek fogyasztásakor.

illusztráció Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Horst Galuschka

Éppen emiatt döntött úgy a McDonald's, hogy vastagabbá teszik a szívószálakat, így viszont nem lehet őket újrahasznosítani. Eközben brit fogyasztók petíciót indítottak, hogy a cég hozza vissza a műanyag szívószálakat. Eddig összesen 51 ezren írták alá a kezdeményezést.