A TikTok tulajdonosa már saját telefont is gyárt

2019.08.06. 07:49

Itthon a fiatalok körében rendkívül népszerű TikTok alkalmazás tulajdonosa - a ByteDance - kevésbé ismert, azonban jelenleg ez a világ legértékesebb startupja, 75 milliárd dolláros becsült értékével. Az idei évre pedig több komoly beruházást és új projekteket tervez a vállalat.

A ByteDance javarészt a TikTok és a kínai Douyin alkalmazásoknak köszönhetően vált ismerté, az idén viszont saját streaming platformot, egy chatelős alkalmazást, valamint egy saját okostelefont is be akarnak mutatni.

illusztrációForrás: AFP/Joel Saget

Már az év elején sejteni lehetett, hogy valami készül a ByteDance-nél. Egyre több dolgozót vettek fel a telefonokat gyártó Smartisantól, valamint több szabadalmat is megvásároltak a vállalattól. Okostelefon valóban érkezni fog, annak viszont nem lesz köze a TikTokhoz a korábbi spekulációkkal szemben és már azt is tudni lehet, hogy nem lesz kapható az Egyesült Államokban.

Szintén hamarosan bemutatja a cég a saját zenei streaming platformját, amely várhatóan ősszel indul majd el. A Bloomberg szerint a főleg szegényebb országokat megcélzó alkalmazás ingyenes és előfizetéses lehetőségeket is tartalmazni fog. A TikTok sikere óta egy rakás új alkalmazáson dolgoznak a ByteDance-nél. Köztük van a Lark, amely az üzenetküldést segíti, valamint a Duoshan, amely gyakorlatilag a Snapchat koppintása.