A Google is keményen ráfekszik az újrahasznosításra

2019.08.06. 16:02

Az amerikai technológiai vállalat 2022-ig minden hardver termékét újrahasznosított alapanyagokból fogja előállítani, továbbá 2020-ig szénsemleges szállítási programot vezetnek be – írja a The Verge.

A Google bejelentette, hogy minden általuk gyártott termékbe újrahasznosított alapanyagok kerülnek,

és ez érinti a Pixel telefonokat, a Google Home hangszórókat, valamint minden kiegészítőt, például a telefontokokat vagy a töltőállomásokat is.

IllusztrációForrás: AFP/Alain Jocard

A cég részéről elhangzott, hogy már újrahasznosított műanyagokat használnak a Chromecast eszközökben, valamint műanyagpalackokból készült szövetet használnak a Google Home termékekhez is.

Év elején a Samsung jelentette be, hogy a jövőben fenntartható anyagokból készítik csomagolásaikat, míg korábban az Apple számolt be arról, hogy újrahasznosított anyagokból készítik termékeiket, például a háztartási robotokat is.

Anna Meegan, a Google hardver fenntarthatósági vezetője elmondta, hogy sikerült 40 százalékkal csökkenteni a szén-dioxid kibocsátást, mivel

a légi szállításról áttértek a vízi szállításra. Ráadásul egy programot is indítottak az Egyesült Államokban, aminek köszönhetően magánszemélyek ingyen visszaküldhetik Google eszközeiket, hogy a cég újrahasznosíthassa azokat.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK