A Trónok harca alkotói átszerződtek a Netflixhez

2019.08.08. 19:01

A Trónok harca alkotópárosa, David Benioff és DB Weiss több éves megállapodást írt alá a Netflix streaming szolgáltatóval film és sorozatok jövőbeni gyártásáról – írja a The Verge.

A 200 millió dolláros (58 milliárd forint) exkluzív szerződés értelmében az alkotópáros csak a Netflixnek fog tartalmat gyártani, a jelenleg is folyó két projektje kivételével, amit a Disney-vel kötöttek a Csillagok háborúja filmekről.

David Benioff és DB WeissForrás: Kevin Winter / Getty Images North America / AFP

Örülünk, hogy David Benioff és DB Weiss csatlakozik a Netflix csapatához" – nyilatkozta Ted Sarandos, a Netflix vezérigazgatója. Egyelőre nem tudni, milyen műfajú és jellegű filmek és sorozatok munkálataiban fog rész venni Benioff és Weiss.

Az alkotópáros közös nyilatkozatban köszönte meg az HBO-nak, hogy egy évtizeden keresztül közösen dolgozhattak. Benioff és Weiss neve ugyanakkor továbbra is szerepelni fog a Trónok harca tervezett további előzmény sorozatainál, de nem vesznek részt az elkészítésükben.

IllusztrációForrás: AFP/Anadolu Agency/Aytac Unal

A Netflix már korábban is kötött exkluzív szerződéseket: az Amerikai Horror Storyt jegyző Ryan Murphy-vel, valamint a Grace klinika alkotójával, Shonda Rhimes-szal – ők egyes források szerint 100 millió dolláros (29 milliárd forint) megállapodást írtak alá.

Más streaming csatornák is kötöttek korábban hasonló egyedi szerződéseket, például nemrég az Amazon 150 millió dolláros megállapodást írt alá a szintén HBO-n futó Westworld alkotópárosával, Jonathan Nolannal és Lisa Joy-jal.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK