Erre figyeljen hétvégén: nem lesz mindig elérhető az útdíjfizetési rendszer

megyei matrica, útdíjfizetés
A megyei matricákat jelző gomb egy budapesti Mol-benzinkút kasszaterminálján 2014. december 31-én. 2015. január elsejétől az útdíjfizetési rendszer mintegy 1500 értékesítési pontjának bármelyikén bármely megyére - Nógrád, Jász-Nagykun-Szolnok és Békés megye kivételével, ahol nincs díjköteles gyorsforgalmi hálózat - megvásárolható a megyei matrica. Az értékesítési pontok részletes listája december 31-től elérhető a nemzetiutdij.hu oldalon. Február elsejétől minden eddig megszokott értékesítési ponton és mobiltelefonon is meg lehet majd vásárolni az új matricákat. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Karbantartás miatt nem lesz elérhető a hétvégén az útdíjfizetési rendszer – írja közleményében a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt.
Vágólapra másolva!

Augusztus 10-én, szombat éjjel 23:00 órától augusztus 11-én, vasárnap várhatóan legkésőbb 03:00 óráig informatikai fejlesztést hajtanak végre az útdíjfizetés rendszerében, így

a megszokott értékesítési szolgáltatások ebben az időpontban átmenetileg nem lesznek elérhetők.

Illusztráció Forrás: MTI/Kovács Tamás

A közlemény szerint a tervezett karbantartás az autópálya-matricával, a viszonylati jeggyel közlekedő és a fedélzeti eszközt használó ügyfeleket egyaránt érinti.

A jelzett időszakban egyebek között nem lehet majd vásárlást kezdeményezni, egyenleget feltölteni.

A fedélzeti eszközzel közlekedők útdíjbevallásait, megfelelő egyenleg esetén, a karbantartást követően befogadják – írták.

Arra is figyelmeztettek, hogy a fizetős útszakaszokat a rendszerfejlesztés ideje alatt sem lehet ingyenesen igénybe venni.

Az úthasználati jogosultságot (e-matrica, e-útdíj) érdemes a karbantartási időszakot megelőzően, előre megváltani az ematrica.nemzetiutdij.hu, illetve a hu-go.hu weboldalakon, a NÚSZ Zrt. ügyfélszolgálati irodáiban vagy viszonteladó partnereinél.