Kolumbia 629 ezer dollár (181 millió forint) értékű büntetést rótt ki az Uber autómegosztóra, mivel az amerikai cég elzárkózott a hatósági szabályozási ellenőrzésektől 2017-ben – összegzi a Reuters.

Az amerikai cég már többször kihívta a helyi hatóságok haragját azzal, hogy annak ellenére üzemel az országban, hogy nem engedélyezett a tevékenysége. Kolumbia ugyan nem kifejezetten az autómegosztókhoz hasonló szolgáltatásokat szabályozta, ugyanakkor,

aki ilyen tevékenységet folytat, annak 25 évre bevonják a jogosítványát.

IllusztrációForrás: Shutterstock

A kiszabott bírság szerint az Uber arra bíztatja az alkalmazottakat, hogy ne adjanak információt a hatóságoknak, valamint akadályozzák meg a vállalati számítógépekhez való hozzáférést.

A társaság tiszteletlen és obstruktív hozzáállást tanúsított az ellenőrökkel szemben" – olvasható a hatósági nyilatkozatban. A büntetés indoklásánál három Uber alkalmazottat neveztek meg, akik külön bírságot is kaptak.

IllusztrációForrás: Shutterstock

A 2009-ben alapított cég nyilatkozatban közölte, hogy nem kaptak még hivatalos tájékoztatást a bírságról.Júliusban Kolumbia már utasította az Ubert, hogy javítsa ki azt a biztonsági hibát, amely miatt 2016-ban 267 ezer felhasználó adatai kerültek veszélybe.