A kritikák hatására ajándékozási programot indít az Amazon

2019.08.15. 15:01

Az amerikai e-kereskedelmi óriás új adományozási programot indít, Fulfillment by Amazon (FBA) néven azon partnerek számára, akik a cég amerikai vagy brit raktáraiban tárolják készletüket – írja a CNBC.

Szeptembertől az adományozási program alapértelmezett opcióvá válik minden eladó számára.

Az Amazon egy most megjelent blog bejegyzésben jelentette be a program elindítását.

IllusztrációForrás: AFP/Philippe Huguen

Az amerikai adományokat az ország nonprofit szervezeteinek hálózatát kezelő Good360 osztja el, míg ezt a feladatot az Egyesült Királyságban olyan jótékonysági szervezetek végzik, mint a Newlife vagy a Barnardo's.

Jelentések szerint az Amazon eddig rutinszerűen kidobálta raktáraiból azokat a termékeket, amiket nem tudott eladni. Egy francia dokumentumfilm szerint az országban mintegy 3 millió nem kívánatos terméket semmisítetek meg 2018-ban, és tekintve, hogy az Amazon eladásai az USA-ban a legmagasabbak, valószínűleg a kidobott készletek száma is ennek megfelelően több, mint más államokban.

IllusztrációForrás: AFP/Chris J Ratcliffe

Az új program segítségével egyébként pénzt is meg lehet takarítani, mivel az Amazon eddig termékenként 50 centet (146 forint) számolt fel az eladónak, ha vissza kellett hozzá küldeni a terméket, és 15 centet (44 forint) ha meg kellett semmisíteni.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK