Több milliárd forintos beruházást adtak át Kaposváron

kaposvár, busz
Kaposvár, 2019. augusztus 15. A helyi járatú autóbuszok mintegy 5,6 milliárd forintból felépült új telephelye Kaposváron az átadás napján, 2019. augusztus 15-én. MTI/Varga György
Vágólapra másolva!
Átadták a helyi járatú autóbuszok mintegy 5,6 milliárd forintból épült új telephelyét Kaposváron.
Vágólapra másolva!

A Cseri úton, korábban egy hulladékgazdálkodási vállalat által használt területen megvalósult fejlesztéssel 30 év után végleges helye lett a somogyi megyeszékhely tömegközlekedését biztosító autóbuszflottának, a járművek szervizelését pedig bérmunka helyett maga a Kaposvári Közlekedési Zrt. végezheti el.

A helyi járatú autóbuszok mintegy 5,6 milliárd forintból felépült új telephelye Kaposváron az átadás napján Forrás: MTI/Varga György

A telephely otthont ad a cég központjának, lehetőséget nyújt - a cukorgyári melléktermékből előállított gázzal üzemelő buszok tárolása, szervizelése mellett - a járművek műszaki vizsgáztatására, mosására, tankolására is. A város ezzel jelentős összeget takaríthat meg, lévén, hogy eddig mindezt külső cégekkel végeztette el.

Szita Károly, a város polgármestere, az átadáson kitért arra, hogy a projektnek köszönhetően világszínvonalú létesítményt sikerült létrehozni, amely

Európa egyik legkorszerűbb, naponta mintegy 33 ezer ember által használt buszflottáját szolgálja ki, és - a járművekhez hasonlóan - energiahatékony, zöld, valamint megtermeli a működéséhez szükséges villamos energiát.


Jelezte: az autóbuszbázis helyének kiválasztásakor fontos szempont volt, hogy a Cseri városrész megújuljon, új funkciókat kapjon. Ennek jegyében készült el a környéken a Készenléti Rendőrség körletépülete és építettek orvosi rendelőt, újítottak fel önkormányzati bérlakásokat. A tervek között kutyafuttató és játszótér kialakítása is szerepel.

A telephely az átadás napján Forrás: MTI/Varga György

A telephelyprojekt a város néhai polgármesteréről elnevezett, a Modern városok program helyi forrásait is magába foglaló, mintegy 190 milliárd forintos Németh István-program része.

Gyopáros Alpár, a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos az eseményen hangsúlyozta:

Magyarország ma gazdasági szempontból erős lábakon áll,

és olyan fejlődési pályán halad, amelynek köszönhetően a kormány célzott támogatásokat tud nyújtani a magyar embereknek, a magyar családoknak, városaink, falvaink prioritással bíró területeinek.