A guru alaposan feltankolt Amazon részvényekből

Premiere of The Post USA Washington actors 14.12.2017 PHOTOCALL premiere film industry Warren Buffett at the Washington, DC Premiere of The Post at The Newseum. Washington, DC - Thursday December 14, 2017.
Warren Buffett
Vágólapra másolva!
A legendás amerikai befektetési guru, Warren Buffett cége közel 1 milliárd dollárra növelte a részesedését az Amazonban az idei második negyedévben. Ennek pedig általános piaci hatásai is lehetnek, mivel a befektetők széles körben szorosan követik Buffett lépéseit.
Vágólapra másolva!

A hivatalos adatok szerint Warren Buffett befektetési guru vállalata, a Berkshire Hathaway közel 1 milliárd dollár értékűre növelte az Amazon részvényeiben felvett kitettségét.

Ez azt jelenti, hogy június végén a Berkshire 537 300 darab Amazon részvénnyel rendelkezett,

szemben a megelőző negyedév végén mért 483 300 részvénnyel – írja a MarketWatch.

Buffett egyébként májusban jelezte, hogy komolyabb érdeklődést mutat az Amazon részvényei iránt, bár hozzátette, nem ő személy szerint, hanem a cég két másik befektetési menedzsere javasolta a vásárlást.

Warren Buffett folytatta a bevásárlást az Amazon részvényeiből Forrás: AFP/Jim Watson

Mindez azért jelentős, mert a befektetők széles körben figyelik Warren Buffett döntéseit. A legenda ugyanis évtizedek óta híres a sikeres üzleteiről. Ráadásul Buffett egyik védjegye, hogy hosszú távban gondolkodik, vagyis az eddigiek alapján elég jól szúrja ki az értéket egy-egy részvény mögött.

Az elmúlt negyedévekben történt vásárlások következtében

a Berkshire immáron durván 950 millió dollár értékben tart Amazon papírokat.

Külön érdekesség a vásárlás kapcsán, hogy Buffett korábban kifejezetten tartózkodott a technológiai cégektől, mivel a saját bevallása szerint nem értette őket elég jól ahhoz, hogy beléjük fektessen. Az elmúlt években viszont a Berkshire lendületesen nyitott a techsztárok felé, és például az Apple egyik legnagyobb befektetőjévé vált.

Ezzel együtt az idei második negyedévben a Berkshire növelte a részesedését többek közt a Bank of America, illetve a US Bancorp részvényeiben is.

A vállalat egyébként több mint 90 cégben tart fenn részvényesi érdekeltséget, de a profitjának több mint felét a biztosítási és a közmű üzletek adják. Buffett cége kiemelt részvényes azonban olyan nagyvállalatokban, mint az American Express, a Coca-Cola vagy a Wells Fargo.