Egyre kevesebb csomagot küldenek az amerikai postával

UPS vállalat, csomagszállítás, UPS
SAN FRANCISCO, CA - JUNE 17: A United Parcel Service (UPS) driver loads a cart with boxes before making a delivery on June 17, 2014 in San Francisco, California. UPS announced plans to begin to consider box size in the pricing of ground shipments in the U.S. and standard delivery to Canada. Justin Sullivan/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Az Egyesült Államok Postai Szolgálatának (USPS) volumene közel egy évtizede első ízben csökkent. Az év első felében a postahivatal 47 millióval kevesebb csomagot szállított, mint az előző év azonos időszakában, ez 3,2 százalékos visszaesést jelent – írja a Business Insider.
Vágólapra másolva!

Érdekesség, hogy eközben a csomagszállítási ágazat 4,8 százalékkal növekedett az Államokban.

A USPS azzal magyarázza a visszaesést, hogy a postaszolgálat nagyobb ügyfelei más hálózatokra terelik a kézbesítést.

A postahivatal által készített jelentés ugyan nem nevezi meg azokat az ügyfeleket, akik elpártoltak a cégtől, de az elemzők szerint az Amazon és a FedEx miatt történt a visszaesés.

Illusztráció Forrás: AFP/Justin Sullivan

A Citigroup korábbi becslése szerint a postahivatalnak 50 százalékkal emelnie kellene árait, hogy gazdaságilag fenntartható csomagküldési szolgáltatást nyújtson, a vetélytársaihoz hasonlóan.

Mindkét cég arra törekszik, hogy nagyobb profitra tegyen szert az e-kereskedelem piacán, úgy, hogy a USPS-hez történt csomagkiszervezés helyett saját maguk intézik a kézbesítést.

Az Amazon már korábban is saját szállítási rendszerében kézbesítette a csomagokat, azonban az utóbbi időben sikerült saját szállítási hálózatot kiépítenie repülőgépek, vonatok és tengeri teherfuvarozók segítségével.

Illusztráció Forrás: AFP/Scott Olson

– nyilatkozta R.J. Hottovy, a Morningstar elemzője.

A Rakuten Intelligence adatai szerint az e-kereskedelmi óriás két év alatt nagyjából felével csökkentette az amerikai postától való függőségét:

míg 2017 januárjában a USPS szállította ki a csomagok 60 százalékát, addig ez idén júliusban csupán 31 százalék volt.

Ráadásul a FedEx júniusban bejelentette, hogy mintegy kétmillió csomagot szállítanak majd ki saját kézbesítési rendszerükön, a SmartPost hálózaton keresztül.