Egy nap alatt 1300 kilométert tettek meg elektromos autóval Magyarországon

2019.08.16. 11:46

Pár éve még komoly szervezést igényelt, ha valaki elektromos autóval akarta körbejárni az országot, sőt, lehet, hogy nem is sikerült volna. Ma már azonban bátran, szinte kompromisszumok nélkül elindulhatunk elektromos autóval akár Debrecenből Szombathelyre, hiszen az NKM Mobilitás Kft. által telepített elektromos töltők már országos átjárhatóságot biztosítanak minden e-autós számára.

Azért, hogy leteszteljék, ez a valóságban is így van, a hét elején, hétfőn hajnalban indult el a Mobiliti országjárás, amely

érintette a Mobiliti összes villámtöltővel rendelkező töltőpontját.

A roadshow 04:32 órakor indult, Veresegyházról, majd Hatvan, Miskolc, Debrecen, Balástya, Kecskemét, Dunaújváros, Székesfehérvár, Sormás, Zalaegerszeg, Szombathely, Győr, Budaörs, Budapest – Köki Terminál, Maglód, Csömör, Dunakeszi megállókat érintve járta körbe az országot. Az utolsó helyszínre éjjel, 01.43-kor érkezett meg a csapat.

Az országjárás helyszíneiForrás: Mobiliti

A tesztautó segítségével kevesebb, mint 24 óra alatt és közel 1300 km-t autóztak a villanyautosok.hu és a Mobilitás Kft. munkatársai, útba ejtve a Mobiliti összes villámtöltőjét.

Az eseményt az NKM Facebook oldala folyamatosan közvetítette, és a villanyautósok közreműködésével a térképes, valós idejű követésre is lehetőség volt.

A megmozdulást kiemelt figyelemmel kísérte a villanyautós közösség, Szombathelyen egy kisebb társaság várta a csapatot, ezzel további erőt adva az akkor még hátralévő 300 km-re.