Szomszédok, Aranyélet: ennyit érnek a népszerű hazai sorozatok lakásai

Szomszédok
Vágólapra másolva!
Két kultikus magyar sorozat, amelyek ingatlanjaiban családok életét követhettük végig. Vajon mit tudhatunk ezekről, mennyit érhetnek mostanában? 
Vágólapra másolva!

Szomszédok

Az egyik leghíresebb magyar televíziósorozat, amelynek minden epizódjában csütörtök van, vagyis

a Szomszédok legtöbb jelenetét a ma újra virágzó gazdagréti lakótelepen forgatták.

A telep a késő Kádár-korszak egyik nagy presztízsberuházásaként épült a nyolcvanas években. A sorozat 1987 és 1999 között volt műsoron a Magyar Televízióban, nyitóepizódjait hatmillióan nézték.

Illusztráció Forrás: MTV

A Szomszédok legendás helyszíneinek a sorozatban a Lantos utca 8. szám ad otthont, ám ez a cím valójában nem létezik. A Vágási-Mágenheim-Takács családok otthona a sorozatban említett tíz emeletes házzal ellentétben egy hét emeletes panel, a Csíki-hegyek utca 1. szám alatt.

A teleregény indulásakor a Magyar Televízió összesen 4 millió forintot költött a négy darab, első emeleti, lakótelepi lakásra, amelyekben a három család lakott, a negyedikben pedig a Gábor-Juli stúdió díszlete volt berendezve.

Napjainkban a lakásokban civilek élnek, 2012-ben Taki bácsi és Lenke néni háromszobás, 74 négyzetméteres ingatlanát 16,5 millió torintért árulta akkori tulajdonosa. A Duna House tranzakciós adatai alapján ez a lakás az elmúlt hét évben több mint megduplázta az árát, így most valószínűleg 40 millió forintnál is drágábban cserélhetne tulajdonost.

Aranyélet

Az ingatlanárak folyamatos emelkedésével egyre többen célozzák meg a budapesti kerületek helyett a fővárosi agglomerációt.

Bár az árak már a külterületeken is jóval magasabbak, mint a korábbi években, mégis sokan inkább a napi ingázást választják, a megfizethető, magasabb minőség és tágasabb alapterület, esetleg némi zöld érdekében.

Illusztráció Forrás: Youtube/HBOMagyarország

A könnyű élet (Helppo elämä) című finn sorozat 2015 őszén az HBO-n bemutatott, nagysikerű, magyar gyártású remake-je, az Aranyélet szereplőinek filmbéli otthona azt gondolnánk, hogy Budapesten, valamelyik luxusvillák övezte hegyen található, ám az ingatlan, amelyben az otthoni jeleneteket forgatták, valójában Dunakeszin található.

Az igazi aranyéletet garantáló luxusház 2018-ban került az ingatlanpiacra,

a szerencsés vásárlónak egy több mint 500 négyzetméteres, 2007-ben épült, prémium minőségű, dunai panorámás családiház üthette a markát, amelynek négyzetméteréért ma akár 1,2 millió forintot is elkérhetnek.