Szomszédok, Aranyélet: ennyit érnek a népszerű hazai sorozatok lakásai

2019.08.16. 13:33

Két kultikus magyar sorozat, amelyek ingatlanjaiban családok életét követhettük végig. Vajon mit tudhatunk ezekről, mennyit érhetnek mostanában? 

Szomszédok

Az egyik leghíresebb magyar televíziósorozat, amelynek minden epizódjában csütörtök van, vagyis

a Szomszédok legtöbb jelenetét a ma újra virágzó gazdagréti lakótelepen forgatták. A telep a késő Kádár-korszak egyik nagy presztízsberuházásaként épült a nyolcvanas években. A sorozat 1987 és 1999 között volt műsoron a Magyar Televízióban, nyitóepizódjait hatmillióan nézték.

IllusztrációForrás: MTV

A Szomszédok legendás helyszíneinek a sorozatban a Lantos utca 8. szám ad otthont, ám ez a cím valójában nem létezik. A Vágási-Mágenheim-Takács családok otthona a sorozatban említett tíz emeletes házzal ellentétben egy hét emeletes panel, a Csíki-hegyek utca 1. szám alatt.

A teleregény indulásakor a Magyar Televízió összesen 4 millió forintot költött a négy darab, első emeleti, lakótelepi lakásra, amelyekben a három család lakott, a negyedikben pedig a Gábor-Juli stúdió díszlete volt berendezve.

Napjainkban a lakásokban civilek élnek, 2012-ben Taki bácsi és Lenke néni háromszobás, 74 négyzetméteres ingatlanát 16,5 millió torintért árulta akkori tulajdonosa. A Duna House tranzakciós adatai alapján ez a lakás az elmúlt hét évben több mint megduplázta az árát, így most valószínűleg 40 millió forintnál is drágábban cserélhetne tulajdonost.

Aranyélet

Az ingatlanárak folyamatos emelkedésével egyre többen célozzák meg a budapesti kerületek helyett a fővárosi agglomerációt. Bár az árak már a külterületeken is jóval magasabbak, mint a korábbi években, mégis sokan inkább a napi ingázást választják, a megfizethető, magasabb minőség és tágasabb alapterület, esetleg némi zöld érdekében.

IllusztrációForrás: Youtube/HBOMagyarország

A könnyű élet (Helppo elämä) című finn sorozat 2015 őszén az HBO-n bemutatott, nagysikerű, magyar gyártású remake-je, az Aranyélet szereplőinek filmbéli otthona azt gondolnánk, hogy Budapesten, valamelyik luxusvillák övezte hegyen található, ám az ingatlan, amelyben az otthoni jeleneteket forgatták, valójában Dunakeszin található.

Az igazi aranyéletet garantáló luxusház 2018-ban került az ingatlanpiacra, a szerencsés vásárlónak egy több mint 500 négyzetméteres, 2007-ben épült, prémium minőségű, dunai panorámás családiház üthette a markát, amelynek négyzetméteréért ma akár 1,2 millió forintot is elkérhetnek.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK