Mindenki erre az újításra várt a Lidltől

Lidl
A LIDL sign is seen in Munich. Lidl Stiftung & Co. KG formerly Schwarz Unternehmenstreuhand KG, is a German global discount supermarket chain, based in Neckarsulm, Germany, that operates over 10,000 stores across Europe and the United States. (Photo by Alexander Pohl/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Többször használatos zöldség- és gyümölcstartó zsákocskákat vezet be a Lidl áruházaiban, kiváltva ezzel a nejlonzacskókat, amikbe a vásárlók eddig ezeket az áruféleségeket gyűjtötték. Az újdonság egyelőre a brit üzletekben jelenik meg, számol be arról a Metro magazin.
Vágólapra másolva!

A többszöri használatra tervezett, hálószerű táskák vékony fülekkel ellátottak, szájuk az áru belehelyezése után összehúzható, így a darabos zöldség- és gyümölcsáru nem esik ki belőle.

"Abban bízunk, hogy valamennyi vásárlónk számára valódi választási lehetőséget kínálunk ezzel az újdonsággal" - mondta Georgina Hall, a Lidl angliai hálózatának közkapcsolatokért felelős vezetője. Hozzátette: vállalatuk 25 éve van jelen az Egyesült Királyságban, és azóta folyamatosan keresik a módját annak, hogyan tudnák csökkenteni műanyagfelhasználásukat.

Illusztráció Forrás: AFP/NurPhoto/Alexander Pohl

A vállalat célkitűzése szerint, 2022-ig 20 százalékkal mérséklődik a csomagolásoknál a műanyag mennyisége, és valamennyi, saját márkás termékük csomagolásához újrahasznosítható anyagot használnak.

A műanyag visszaszorításáért folytatott küzdelemben jelenthetnek fontos lépést a most bejelentett zöldség-gyümölcs táskák, melyekből 2 darabot 69 pennyért (kb. 250 forint) lehet az áruházakban beszerezni, majd azokat több alkalommal használni.

Arról egyelőre nincs információ, tervezi-e Magyarországon is a cég a zöldség-gyümölcs pultoknál, az eddig megszokott műanyag zacskókat kiváltó új megoldás bevezetését.