Meglepődik, ha megtudja, hol a legdrágább egy mozijegy - galériával

2019.08.22. 12:37

Felmérés készült arról, melyik országban a legdrágábbak a mozijegyek, ahogy kiderült az is, hol kell a legkevesebbet fizetni ezért a szórakozási, kikapcsolódási formáért. Mutatjuk a meghökkentő sorrendből az első tíz helyezettet, vagy azt, hol kell a legmélyebben a pénztárcába nyúlni egy-egy mozijegyért!

A Picodi felmérésében úgy járt el, hogy az egyes országokban a hagyományos vetítésekre szóló jegyek árait - és a helyi pénznemet - átváltotta euróra. Így összehasonlíthatóvá váltak az átlagos jegyárak abszolút értékei (ebben a felmérésben, függetlenül az egyes országok jövedelmi viszonyaitól, vagyis attól a vonatkozástól, hogy "olcsó" vagy "drága" szórakozás-e a mozi az adott országban).

Az elemzés eredményeiből kiderül az is, hogy valamennyi vizsgált országban a 3D-s előadások drágábbak, mint a hagyományos, 2D-s  vetítések, nemcsak Európában, de világszerte. Egyes mozikban a 3D-s filmek megtekintéséhez szükséges speciális szemüvegeket beépítik a jegy árába, máshol viszont használhatják a már korábban megvásárolt, otthonról hozott szemüveget. 

Vannak olyan országok, ahol a 3D-s vetítéseket több mint 30 százalékkal drágábban lehet megtekinteni, mint a 2D-s előadásokat. Magyarországon a 3D-s filmeknél átlagosan 22 százalékos különbség van a jegyárakban, a legkisebb eltérést - 7 százalék - pedig Finnországban és Indiában találni.

Vannak olyan államok is, ahol különbség van a hétköznapi és a hétvégi jegyárakban, bár ez egyre kevésbé jellemző, és nem elsősorban azokban az országokban, ahol a legdrágábbak a mozijegyek.

A hagyományos vetítések esetében Ukrajnában és Mexikóban a legolcsóbb a mozi, 3,70 illetve 3 eurós jegyárral. De vajon mely országokban kerülnek a legtöbbe a mozijegyek?

Kattintson a képre galériánkért, melyben megmutatjuk azt a tíz országot, ahol a legdrágábbak a mozijegyek, és azt is, milyen arányban kell többet fizetni a 3D-s vetítésekért a 2D-s előadásokhoz képest!

Összeállításunkban a 10. helytől haladunk az 1. helyezett, azaz a legdrágább mozijegyeket kínáló országig.

Kattintson a képre!Forrás: Shutterstock