Túrázás közben talált ritka gyémántot egy amerikai nő

2019.08.21. 17:30

A 27 éves texasi Miranda Hollingshead az arkansasi Crater of Diamond State Parkban túrázott, amikor rábukkant a 372 karátos sárga gyémántra.

Miranda elmondta, hogy évek óta tudott a hely létezéséről de eddig nem látogatott el a parkba, most viszont a közelben volt, ezért úgy döntött szerencsét próbál a testvéreivel és anyjával együtt. A texasi nő állítása szerint egy domb tetején pillantotta meg a követ, miközben éppen videókat nézett arról, hogyan keressen gyémántot.

illusztrációForrás: AFP/Timothy A. Clary

A felfedezését megmutatta a családjának, majd elvitték a követ a Diamond Discovery Center-be, ahol a nemzeti park személyzete megvizsgálta. Mint kiderült egy 3,72 karátos sárga gyémántot talált Miranda, ebben pedig nagy segítségére volt a korábbi napok esőzése.

A legtöbb vendég, aki gyémántot talál a nemzeti parkban általában már a helyszínen elnevezi. Miranda és családja a Caro Avenger nevet választották, mivel nagy rajongói a szuperhősös filmeknek.

A most felfedezett gyémánt egyébként 2017 óta a legnagyobb. Akkor márciusban bukkant egy tinédzser egy 7,44 karátos barna gyémántra. A Mirandájéhoz mérhető sárga gyémántot, legalább is ekkorát, utoljára 2013 októberében találták. Akkor egy oklahomai látogató bukkant a 3,85 karátos kőre.