Átrendezheti az autóipart, amire a Volkswagen készülhet

2019.08.23. 11:34

A német Manager Magazin a vállalathoz közel álló forrásokból úgy értesült, hogy a Volkswagen vezérigazgatója, Herbert Diess részesedést szerezne a Teslában.

A német Manager Magazinban jelent meg a hír, hogy a Volkswagen szívesen felvásárolná a Teslát, amennyiben lehetősége lenne rá.

Egy, a céghez közeli bankár szerint - noha Herbert Diess vezérigazgató szívesen látná a Tesla szoftverfejlesztőit a cégnél - lehetetlen, hogy a teljes Teslát megvásárolják, hiszen ehhez nem rendelkeznek elegendő tőkével - emeli ki az Equilor Befektetési Zrt. hírösszefoglalója.

A német lap úgy tudja: ahhoz viszont a Volkswagen rendelkezik elegendő készpénzzel, hogy részesedést szerezzen az amerikai autógyárban. A vezérigazgató szerint a Tesla jól kiegészítené a Volkswagent, például az önvezető autózásban vagy az akkumulátorgyártásban. A Menedzser Magazin cikke arról is beszámol, hogy Diess rendszeresen találkozik a Tesla vezérigazgatójával, Elon Muskkal, és - állítólag - az amerikai villanyautó gyártó nyitott lenne az együttműködésre.

IllusztrációForrás: AFP/Imaginechina/Dycj

A tranzakció megvalósulását tovább bonyolítja, hogy ahhoz meg kellene szerezni a Volkswagent irányító két család, a Piech és a Porsche család tagjainak jóváhagyását.

Az Automotive News Europe a hírt követően néhány órával egyébként már arról számolt be, hogy a Volkswagen egyértelműen tagadja az állításokat, és a Tesla-részvények vásárlását kizárólag a Manager Magazin alaptalan állításának nevezték.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK: