Fillérekért kelt el a világ legdrágább telke

Beverly Hills, Las Vegas: az USA legnépszerűbb helyein forgatott a Life.hu
Vágólapra másolva!
Az eredetileg 1 milliárd dolláros (mintegy 296 milliárd forint) áron meghirdetett kaliforniai telek árát februárban 650 millió dollárra (192,8 milliárd forint) vitték le, de az ingatlant még így is csak 100 ezer dollárért (29,6 millió forint) sikerült eladni – írja a Business Insider.
Vágólapra másolva!

A The Mountain, vagyis A Hegy névre keresztelt 63,5 hektáros földterület Beverly Hills legmagasabb pontján található.Ez a legmagasabban fekvő és egyúttal a legnagyobb ingatlan is Los Angeles-ben.

A Hegy Forrás: Facebook

A világ legdrágább ingatlanjának is kikiáltott telket végül egy árverésen értékesítették, miután évek óta nem sikerült eladni.

A The Wall Street Journal szerint bírósági adatokból kitűnik, hogy

a telken 200 millió dolláros (59,3 milliárd forint) adósság halmozódott fel,

részben a késedelmi díjak és kamatok miatt.

Az árverésen csupán egyetlen érdeklődő képviseltette magát, a Mark Hughes Trust nevű vállalat, ami végül meg is vásárolta az ingatlant.

A Benedict Canyon szomszédságában elhelyezkedő telekről látható egész Los Angeles. A nagyságából adódóan pedig az új tulajdonos három, egyenként 46 ezer négyzetméteres építményt is felhúzhat rajta.

A Hegy Forrás: Facebook

Az ingatlan egy magántulajdonú úttal is rendelkezik, és korábban már

több millió dolláros területfejlesztést is végrehajtottak rajta,

egy közel öt méter magas biztonsági kapu, lámpák, és 500 fa is telepítésre került.

A Hegy már számos híres és előkelő ember tulajdonában állt, és már Tom Cruise amerikai színész, és Jeff Bezos az Amazon e-kereskedelmi óriás alapítója is szemet vetett rá – utóbbi végül túl drágának találta a telket.