Ennyit fizet a Sziget a helybérlésért és a terület rendbetételéért

Sziget fesztivál 2019 08.13. 7. nap kedd
Vágólapra másolva!
Nem döntött rekordod a Sziget látogatók terén az idei évben, hiszen egy hét alatt 529 ezren vettek részt Európa egyik legrangosabb fesztiválján, amely némileg elmarad a tavalyi 565 ezer fős létszámtól. A következő években viszont több fejlesztés is lesz a Hajógyári-szigeten, de az is kiderült, hogy mennyiért bérli a helyszínt a fesztivál és menyibe kerül a terület helyreállítása.
Vágólapra másolva!

A Világgazdaság írta meg, hogy a Sziget 125 millió forintot fizet Budapestnek és a III. kerületnek a helybérlésért, az elkövetkező öt évben pedig 300 millió forintot fordít a Hajógyári-sziget fejlesztésére, azt viszont egyenlőre nem árulták el, hogy pontosan milyen beruházásokra lehet számítani.

Vető Viktória, a Sziget sajtófőnöke a lapnak beszámolt arról is, hogy a Sziget Kulturális Menedzser Iroda árbevétele 2018-ban 15,66 milliárd forintra emelkedett az egy évvel korábbi 12,53 milliárd forintról.

A 2018-as adózott eredmény 1,42 milliárd forint volt.

A fesztivált követően minden évben szükség van a terület rendbetételére, amely többek között újrafüvesítést jelent. Az idén nagyjából 25 millió forintot költenek arra, hogy a fesztivál előtti állapotokat visszaállítsák a Hajógyári-szigeten.

illusztráció Fotó: sziget.hu/Rockstar Photographers

Az idei Szigetre közel 100 országból érkeztek látogatók.

A budapesti fesztivál továbbra is a britek körében a legnépszerűbb, őket Hollandia, Franciaország, Olaszország és Németország követi. Ugyan már csak kisebb arányban, de még mindig több magyar volt kint a Szigeten, mint külföldi, ugyanis a résztvevők 53 százaléka belföldről érkezett.