Hamis bútorokat foglalt le az adóhivatal Hajdú-Bihar megyében

hamis bútor, NAV
Vágólapra másolva!
Már nem csak márkás ruhákat, de bútorokat is hamisítanak. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai közel 3 millió forint értékben foglaltak le hamis bútorokat Hajdú-Bihar megyében, és megindították a büntetőeljárást.
Vágólapra másolva!

A pénzügyőrök megközelítőleg 3 millió forint értékű hamis bútort találtak egy Hajdú-Bihar megyei raktárban.

A NAV munkatársai próbavásárlást végeztek egy Hajdú-Bihar megyei raktárban, ahol az interneten, közösségi portálon eladásra kínált, ismert luxusmárkák márkajelzéseivel ellátott bútorokat vásároltak.

A pénzügyőrök a raktárhelyiségben

különféle hamis márkajelzéssel (Coco Chanel, Louis Vuitton, Gucci) ellátott bútorokat (ágyak, komódok, gardróbszekrények, éjjeli szekrények, ülőgarnitúrák) találtak.

Az eladó nem tudta igazolni, hogy a márkavédett termékek honnan származnak, illetve a védjegyjogosult hozzájárulását igazoló okmányt sem tudta bemutatni.

A csaknem 3 millió forint értékű hamis bútort a pénzügyőrök lefoglalták és iparjogvédelmi jogok megsértése miatt büntetőeljárást indítottak.

Az adóhivatal felhívja a figyelmet arra, hogy a hamisított termékek nemcsak a gazdaság szereplőinek okoznak jelentős károkat, hanem a vásárlókra nézve is magas egészségügyi kockázatot jelenthetnek.