A Lyftnél végre nyereséges a fuvarmegosztás

Mobile Device Applications app application code data ELECTRONICS lyft mobile PHONE portable device ride sharing SCREEN SMARTPHONE SOFTWARE TAXI tech TECHNOLOGY telephone
The Lyft ride sharing app is seen on a mobile phone on February 12, 2018. Lyft is the main competitor to the dominant Uber. (Photo by Jaap Arriens/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
A vártnál korábban lehet teljesen nyereséges a Lyft, mivel a vállalat legfontosabb tevékenységének számító fuvarszolgáltatás már elkezdett profitot termelni. Az önvezető autók és a kerékpár-, illetve rollermegosztás azonban még mindig elég tekintélyes részt visznek el a cég bevételéből.
Vágólapra másolva!

A legfrissebb becslések szerint a Lyft legfontosabb üzletágának számító fuvarszolgáltatás már most is nyereséget termel – derül ki a JPMorgan elemzéséből. A vállalat teljes bevételét azonban még mindig jelentős részben szívják el az olyan, sokkal költségesebb területek, mint az önvezető autók vagy a kerékpár- és rollermegosztás.

A céggel kapcsolatos optimizmus azonban fokozódik, tehát nem meglepő, hogy a JPMorgan stratégái elkezdték felülsúlyozni a Lyft részvényét.

A kedvező fejlemény a vártnál gyorsabb növekedésnek köszönhető az amerikai fuvarmegosztási piacon. A bővülési potenciál pedig hatalmas, mivel a Lyft saját számításai szerint a teljes amerikai piac mérete elérheti az 1200 milliárd dollárt is.

Amikor a Lyft, és a legnagyobb amerikai versenytársának számító Uber tőzsdére léptek, sok elemző félt attól, hogy az egyre élesedő verseny miatt a sztárvállalatok nagyon nehezen tudnak majd nyereséget termelni. A szakértők azonban most már növekvő számban gondolják azt, hogy ezek a félelmek elhalványultak, és a Guggenheim elemzője például 60 dolláros célárfolyamot határozott meg a Lyftre.

A vállalat részvénye hétfőn 4,28 százalékos emelkedés mellett 51,21 dolláron zárt.

Mára nyereségessé válhatott a Lyft fuvarszolgáltatása Forrás: Shutterstock

A Guggenheim célárfolyama ráadásul nem is számít kiugróan magasnak.

A Wall Streeten várt átlagos célár ugyanis 73 dollár a Lyft jelenlegi kilátásai alapján, ami komoly növekedés lenne a jelenlegi árfolyamhoz képest.

Mi több, a Bloomberg felmérése szerint az elemzők döntő többsége vételi minősítéssel kezeli a Lyft papírját.

A mostani optimizmust pedig az is fűti, hogy a Lyft az idei második negyedévben a várakozásoknál erősebb eredményt ért el, ráadásul a menedzsment szerint az idei év befektetési csúcsot dönthet a vállalatnál.