Bár a Red Bull ivása nem ad valódi „szárnyakat", amint azt a cég híres szlogenje állítja, de azok a kanadaiak, akik úgy érzik, hogy megtévesztette őket az energiaital reklámja, most kaphatnak kompenzációt azért, mert az ital fogyasztása után nem tapasztaltak jobb teljesítményt.

A társaság vállalta, hogy 850 ezer dollárt fizet, mellyel peren kívül rendezte azt a kanadai csoportos keresetet, amelyet Michael Attar 2019 februárjában nyújtott be. Az ügy egy hasonló amerikai csoportos kereseti rendezésen alapul, amelyet

2013-ban néhány fogyasztó nyújtott be, akik azt állították, hogy a Red Bull ivása nem adott „szárnyat", és nem eredményezett jobb teljesítményt.

A kanadai jogi kereset megegyezik a korábbi amerikai változattal, egyetlen új kiegészítéssel. E szerint a Red Bull nem szolgáltatott elegendő információt az ital alkohollal történő keveréséről.

A társaság állítása szerint azonban eleget tett minden, címkézésre vonatkozó szabályozási követelménynek, ideértve az alkohollal történő keveréssel kapcsolatos címkézési követelményeket is.

A kanadai kereset szerint a Red Bull még átvitt értelemben sem ad szárnyatForrás: AFP/Guillaume Baptiste

A Red Bull egy nyilatkozatában kijelentette, hogy megállapodott abban, hogy rendezi a csoportos keresetet annak érdekében, hogy elkerüljék a kanadai peres ügyet.

"A Red Bull marketingje mindig szellemes, őszinte és pontos volt" - állítják a nyilatkozatban.

A rendezés részeként most azok a kanadai fogyasztók, akik

2007 január 1. és 2019 július 23. között vásároltak Red Bull italt, 10 amerikai dolláros kompenzációra jogosultak.

Azon fogyasztóknak, akik igényt kívánnak benyújtani, ezt a weboldalt kell felkeresniük.

Forrás: Dailyhive.com