Tíz Netflix-film érkezik a mozikba ősszel

Netflix
ANKARA, TURKEY - JULY 18 : A person holds a Netflix remote control in front of the logo of Netflix application in Ankara, Turkey on July 18, 2018. Aytac Unal / Anadolu Agency
Vágólapra másolva!
A Netflix hónapokon át tárgyalt a legnagyobb moziláncokkal, a megállapodás értelmében pedig több filmjük hamarabb kerül majd mozivászonra, mint a streaming szolgáltató kínálatába.
Vágólapra másolva!

A Netflix filmjei közül ősszel az előfizetők nagy csalódottságára közel egy tucatot a streaming szolgáltató platformja helyett a mozikban mutatnak be. Közéjük tartozik a sokak által várt The Irishman, amelyben Robert De Niro, Al Pacino és Joe Pesci is szerepel, a filmet pedig Martin Scorsese rendezi.

Szintén a moziban debütál majd Steven Soderbergh legújabb filmje, a The Laundromat.

Már szeptember elején debütál nemzetközi filmszemlén az ugyancsak Netflix produkció, a The King, amely V. Henrik életéről szól. A Netflix és a klasszikus filmipar között továbbra is hatalmas ellentétek vannak. Az AMC például csak úgy vetíti le a szolgáltató filmjeit, ha 90 napig sehol máshol nem láthatóak, beleértve magát a Netflixet is. Ez érthető is, hiszen a mozik a lehető legtöbb ideig szeretnék bevonzani a nézőket egy film megjelenése után, ezért azt akarják, hogy minél később jelenjenek meg a streaming platformokon.

A Netflix viszont néhány esetben kénytelen engedni a mozik követelésének, mivel már egy ideje megcélozták a rangosabb nemzetközi filmes díjakat, amelyeket viszont csak akkor nyerhetnek el, ha bizonyos ideig a mozikban is vetítik a filmjeiket.

Korábban megpróbálta már kijátszani az Oscar-szabályokat a Netflix azzal, hogy néhány filmjüket limitált időre bemutatták pár moziban. Viszont hamarosan szigorítani fognak a szabályzaton, így a Netflixnek is úgy kell bemutatnia a mozifilmjeit, mint minden más stúdiónak.