Indonézia még modernizálja Jakartát, majd új fővárost épít

Jakarta galéria
Jakarta's Giant Seawall Jakarta Giant Seawall WATER Indonesia Government August 27 2017 27th August 2017 Jakarta Rise WALL Poeple Human Interest Enviromental Issue
A szegénynegyedek, de a város jobb módúak lakta környékei is veszélyben vannak
Vágólapra másolva!
Indonézia ígéretet tett, hogy 40 milliárd dollárból modernizálják Jakartát, mielőtt minden átköltözik az új fővárosba. A tervezési miniszter elmondta, hogy a következő évtizedben rengeteg pénzt költenek a lassan süllyedő város megmentésére – összegzi a CNBC.
Vágólapra másolva!

A jelenlegi indonéz fővárosban 571 ezermilliárd rúpia értékű fejlesztést hajtanak végre a következő tíz évben, az összeg jóval nagyobb, mint amennyit a kormány az új főváros építésére – 33 milliárd dollár – szán Borneó szigetén.

Jakarta Forrás: NurPhoto/Anton Raharjo/NurPhoto/Anton Raharjo

– nyilatkozta Bambang Brodjonegoro indonéz fejlesztési és tervezési miniszter.

Jakarta a világ egyik legsűrűbben lakott városa, ahol több mint tíz millióan élnek. A miniszter elmondta, hogy a döntés azért született, hogy csökkentsék a lakosság koncentrációját.

A kormány 2024-ben kezdi meg az átköltözést.

Jakarta Forrás: NurPhoto/Anton Raharjo/NurPhoto/Anton Raharjo

Jakarta mindössze 60 százalékán van vízvezeték-infrastruktúra, milliókat kútfúrásra kényszerítve, a felszíni vizek használatával pedig károsítják a környezetet – összegezte Brodjonegoro.

A 40 milliárd dolláros beruházás során a város egészében kiépítik a vízvezeték-hálózatot.

A túlnépesedés következtében gyakoriak az áradások, ami gyorsítja a város süllyedését, miközben a növekvő tengerszint is veszélyezteti a metropoliszt: évente 28 centiméterrel süllyed Jakarta.