A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) tájékoztatása szerint több mint 370 parkolóhelyet építenek majd Békásmegyeren a HÉV-állomás közelében.

A közleményben azt írták, hogy a békásmegyeri fejlesztés részeként - amelyre a BKK pénteken írt ki közbeszerzési eljárást - a HÉV-megálló nyugati oldalán, az Ország út mentén felújítják és bővítik a meglévő P+R parkolót, ezzel összesen 173 parkolóhelyet kialakítva.

Az Ország út és a HÉV-vonal között 37 új parkolóhely épül, a HÉV-vonal keleti oldalán pedig új felszíni P+R parkolót alakítanak ki 166 hellyel.

Térfigyelő rendszert is létesítenek, és a szabad parkolóhelyeket jelző rendszert, valamint a közösségi közlekedési járatok érkezésének időpontjáról tájékoztató FUTÁR-kijelzőt helyeznek ki. Ezen kívül akadálymentes gyalogos-kerékpáros kapcsolatot létesítenek a HÉV-vonal két oldala, a lakótelep keleti és nyugati területei között, és felvonót építenek a HÉV peronjához.

illusztrációForrás: MTI/Máthé Zoltán

A Juhász Gyula utcában autóbuszöblöt létesítenek, a folytatásában jelzőlámpás csomópontot alakítanak ki, a HÉV-állomás két oldalán pedig hét-hét B+R kerékpártárolót helyeznek ki, 56-56 hellyel - ismertették a részleteket.

A sikeres közbeszerzési eljárás után a kivitelezés várhatóan tavasszal kezdődhet el, és 14 hónapig tart majd. A projekt megvalósítását az Európai Unió hárommilliárd forinttal támogatja.

Korábban szó volt arról is, hogy szeptembertől a szentendrei HÉV 5-ös Metro néven fog működni, azonban végleges döntés ezügyben még nem született.