A videójátékok is segíthetnek jobb munkát találni

Fortnite, játék
LAS VEGAS, NV - APRIL 21: Gamers play "Fortnite" against Twitch streamer and professional gamer Tyler "Ninja" Blevins during Ninja Vegas '18 at Esports Arena Las Vegas on April 21, 2018 in Las Vegas, Nevada. Blevins is playing against more than 230 challengers in front of 700 fans in 10 live "Fortnite" games with up to USD 50,000 in cash prizes on the line. He is donating all his winnings to the Alzheimer's Association. (Photo by Ethan Miller/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Egy startup szerint a videójátékok közben elsajátított készségek alkalmazhatóak valós munkahelyi körülmények között is. A Game Academy szerint ugyanis a videójátékok segíthetnek eligazodni abban, hogy milyen munkakör is illik leginkább az emberhez – írja a BBC.
Vágólapra másolva!

A startup szerint a játékosok szokásainak elemzése az online játékok során segíthet abban, hogy jobb munkát találjanak, ugyanis a Game Academy a készségek alapján javasol továbbképzéseket. Például

a stratégiai játékkal játszók rendkívül alkalmasak vezetőnek,

míg a logikai kirakós játékoknál az informatikai munkavállalók teljesítenek kiemelkedően.

Illusztráció Forrás: Getty Images/Ethan Miller

Ráadásul már a katonaság is felvesz gamereket. „Az információk gyors feldolgozása, azonnali cselekvések összehangolása, és a nyomás alatti nyugalom megőrzése olyan jellemzők, amivel a játékosok rendelkeznek" – nyilatkozta a brit Királyi Légierő szóvivője, hozzátéve, hogy ezek pont azok a képességek, amiket a toborzás során keresnek a jelentkezőknél.

– mondja Ryan Gardner, a Hays toborzóiroda regionális igazgatója.

Illusztráció Forrás: Getty Images/Ethan Miller

Gardner hozzátette: nagyon fontos, hogy a pályázó miképpen teszi hasznossá a maga számára a megszerzett képességeket az állás elnyeréséhez, és hogy ezzel miképpen válnak sokkal fontosabbá a többi jelentkezőnél.

A játékok ugyanis olyan képességeket tanítanak, mint a kreativitás, a vezetés, a szervezés valamint a konfliktuskezelés, ezek pedig alkalmazhatóak a valódi üzleti életben is.

A Game Academy akciójának része az, hogy a hétköznapi játékosokat "tudatossá" alakítsák, és kifejlesszék náluk a kritikai gondolkodásmódot.

– tette hozzá a társalapító, David Barrie.

Matthew Ricci, aki játékosként kezdte, és mára már saját céget alapított, elmondta, hogy azok, akik az EVE Online játékkal játszanak, azoknak a tudása gyakorlatilag egy gazdálkodási mesterdiplomával ér fel.

Illusztráció Forrás: Soumil Kumar / Pexels

Az EVE Online-ban ugyanis a kialakított világegyetem gazdasági szabályait kell követni, és olyan stratégiai lépéseket kell tenni, aminek köszönhetően jobb pénzügyi pozícióba kerül a játékos. Ha új űrhajót akar valaki építeni, akkor a nyersanyagot egy másik játékosnak kell kibányásznia. A gyártási költségek mellett az árak ingadoznak például a kereslet és a szállítási távolság függvényében.