A videójátékok is segíthetnek jobb munkát találni

2019.09.08. 19:03

Egy startup szerint a videójátékok közben elsajátított készségek alkalmazhatóak valós munkahelyi körülmények között is. A Game Academy szerint ugyanis a videójátékok segíthetnek eligazodni abban, hogy milyen munkakör is illik leginkább az emberhez – írja a BBC.

A startup szerint a játékosok szokásainak elemzése az online játékok során segíthet abban, hogy jobb munkát találjanak, ugyanis a Game Academy a készségek alapján javasol továbbképzéseket. Például

a stratégiai játékkal játszók rendkívül alkalmasak vezetőnek, míg a logikai kirakós játékoknál az informatikai munkavállalók teljesítenek kiemelkedően.

IllusztrációForrás: Getty Images/Ethan Miller

Ráadásul már a katonaság is felvesz gamereket. „Az információk gyors feldolgozása, azonnali cselekvések összehangolása, és a nyomás alatti nyugalom megőrzése olyan jellemzők, amivel a játékosok rendelkeznek" – nyilatkozta a brit Királyi Légierő szóvivője, hozzátéve, hogy ezek pont azok a képességek, amiket a toborzás során keresnek a jelentkezőknél.

Rengeteg olyan egyszerű készség van, amit a játékosok professzionális környezetben felhasználhatnak, mint például a csapatmunka, a problémamegoldás és a stratégiai tervezés" – mondja Ryan Gardner, a Hays toborzóiroda regionális igazgatója.

IllusztrációForrás: Getty Images/Ethan Miller

Gardner hozzátette: nagyon fontos, hogy a pályázó miképpen teszi hasznossá a maga számára a megszerzett képességeket az állás elnyeréséhez, és hogy ezzel miképpen válnak sokkal fontosabbá a többi jelentkezőnél. A játékok ugyanis olyan képességeket tanítanak, mint a kreativitás, a vezetés, a szervezés valamint a konfliktuskezelés, ezek pedig alkalmazhatóak a valódi üzleti életben is.

A Game Academy akciójának része az, hogy a hétköznapi játékosokat "tudatossá" alakítsák, és kifejlesszék náluk a kritikai gondolkodásmódot.A játékokat a tehetség forrásának tekintjük" – tette hozzá a társalapító, David Barrie.

Matthew Ricci, aki játékosként kezdte, és mára már saját céget alapított, elmondta, hogy azok, akik az EVE Online játékkal játszanak, azoknak a tudása gyakorlatilag egy gazdálkodási mesterdiplomával ér fel.

IllusztrációForrás: Soumil Kumar / Pexels

Az EVE Online-ban ugyanis a kialakított világegyetem gazdasági szabályait kell követni, és olyan stratégiai lépéseket kell tenni, aminek köszönhetően jobb pénzügyi pozícióba kerül a játékos. Ha új űrhajót akar valaki építeni, akkor a nyersanyagot egy másik játékosnak kell kibányásznia. A gyártási költségek mellett az árak ingadoznak például a kereslet és a szállítási távolság függvényében.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK