Megmenekült a népszerű magyar márka

okostelefon smartphone tini mobilozás kávézó
Vágólapra másolva!
A Szarvasi Vas-Fémipari Zrt. (Vasipari) gazdálkodásának ellehetetlenülése miatt a közelmúltban felszámolási eljárás alá került, s ezzel úgy festett, megszűnik a közismert kávéfőzők gyártása is. Ezt a tevékenységet azonban időközben sikerült újjászervezni, így tovább folytatódhat ezeknek a termékeknek a gyártása. 
Vágólapra másolva!

A felszámolás alatt lévő Szarvasi Vas-Fémipari Zrt. (Vasipari) célja korábban is a hagyományos kávéfőző gyártásának megújítása volt, azonban a Vasipari lámpagyártási tevékenységében kialakult nehézségek mellett erre már nem maradt lehetősége és tőkéje a múltban. A Vasipari Zrt. fizetésképtelenné vált, így e tevékenység továbbvitele megkérdőjeleződött. Jó hír azonban, hogy egy külső befektető bevonásával létrejött együttműködői kör már hónapok óta azon dolgozik, hogy fennmaradjon a nagymúltú Szarvasi név, folytatódjon a hagyományos termékek gyártása és munkahelyet biztosítsanak az elbocsátott dolgozók egy részének.

Ennek érdekében jött létre a Szarvasi Háztartásigép Kft., hogy életben tartsa a Szarvasi márkanevet és megújítsa a kávéfőzőgyártást.

A Szarvasi Háztartásigép Kft. együttműködve a gyártást végző Deerplast Kft.-vel és a Vasipari néhány korábbi alkatrész-beszállítójával, újjászervezte a gyártási folyamatot. A Szarvasi Háztartásigép Kft. együttműködő partnerével együtt 58, korábbi Vasipari dolgozónak biztosít munkahelyet.

Takács Zoltán, a Szarvasi Háztartásigép Kft. ügyvezetőjének elmondása szerint

a cél nem csupán a nagymúltú Szarvasi márka életben tartása, hanem a gyártási folyamat stabilizálása, a termékpaletta megújítása is.

A társaság eltökélt abban, hogy megerősítsék a kávéfőzőgépek piaci pozícióját a magyar piacon, éves szinten nagyságrendileg 100 ezer kávéfőző eladásával számolnak.

Kávéfőzők a Szarvasi Vas-Fémipari Zrt. boltjának kirakatában Forrás: MTI/Rosta Tibor

A Szarvasi Háztartásigép Kft. jelenleg 6 típusú kávéfőzőgépet gyártat és forgalmaz, 30 különböző színben.

A termékek megvásárolhatók a kereskedelmi hálózatokban, a kávéfőzőgépek ott vannak többek között a Spar, a Tesco, az Euronics, az Auchan, a Metro polcain, a legtöbb magyarországi műszaki üzletben, valamint online üzletek weboldalain.

A Szarvasi Háztartásigép Kft. szerződött partnereinél ellátja a garanciális szolgáltatást, az új termékekre vonatkozó gyártói garancia esetében pedig a Deerplast Kft. jár el a vásárlók felé.