Bújócskapartit terveztek az egyik IKEA-ba, kiszállt a rendőrség

lány ajtó bújócska Így válassz beltéri ajtót a lakásodba!
Vágólapra másolva!
Több ezer ember jelentkezett a közösségi médiában egy hatalmas bújócskázásra, melyet a skóciai Glasgow óriási IKEA-áruházába hirdettek meg. A bútorlánc annyira komolyan vette a kezdeményezést, hogy rendőrökkel készült az "aki bújt - aki nem" játékra vállalkozók hadára.
Vágólapra másolva!

Megerősített biztonsági szolgálattal, valamint a rendőri erők helyszínre hívásával várták a bújócskázókat az IKEA hatalmas glasgowi áruházában, miután híre ment, hogy a Facebookon már 3000-en jelezték részvételi szándékukat az erre létrehozott közösségi eseményen.

Illusztráció Forrás: Shutterstock

A hatalmas bújócskázásból végül nem lett semmi. Szombat délután, a meghirdetett időpont előtt nem sokkal megjelentek ugyan fiatalok és gyerekek csoportjai az üzlet közelében, de végül anélkül elmentek, hogy a boltba léptek volna. Ezután a közösségi médiában megjelent az információ arról, hogy lefújták a bújócskát, és új résztvevők már nem is érkeztek oda. A kiküldött öt rendőrtiszt és a megerősített saját biztonsági szolgálat mindenesetre az esti zárásig az áruházban maradt.

Az ugyanakkor bizonytalan, hogy pontosan miért is maradt el a bújócska.

Egy résztvevő azt posztolta a közösségi felületen, hogy a korábbi pletykákkal ellentétben, az esemény szervezéséhez semmi köze az áruháznak, és nem is akarják beengedi azokat, akik játszani mennének. Egy másik felhasználó szerint pedig az áruházban mindenkit megállítanak és szándékairól faggatják, akiről úgy gondolják, bújócskázni megy oda.

A trend, hogy a hatalmas IKEA-áruházakat bújócskák terepéül használják, 2014-ben, Belgiumból indult el, és söpört végig Európán. A mostani skóciai esemény még nem is számít az igazán kiugró számú résztvevőt megmozgatók közé. A hollandiai Eindhovenben egyszer 32.000-en regisztráltak, míg Amszterdamban 19.000-en, Utrechtben pedig 12.000-en akartak részt venni a közösségi bújócskán.

Az IKEA ugyanakkor 2015-ben megtiltotta az ilyen akciók szervezését áruházaiban, mégpedig biztonsági szempontok miatt.

A vállalatnál ugyanis úgy látják, az ilyen eseményeken nem tudják maradéktalanul szavatolni a vásárlók és a bújócskázók biztonságát, azt, hogy ne sérüljenek meg, vagy sok résztvevő esetén, ne csússzon ki az irányítás a kezükből. Hasonló okokkal magyarázta most a glasgowi üzlet vezetője, miért nem járultak hozzá a bújócskához, és miért hívták ki a rendőrséget az áruházba.

A rendőrségi szóvivő megerősítette, hogy öt tiszt teljesített szolgálatot az áruháznál a kérdéses délutánon az esemény miatt, de azt is elmondta, intézkedés nem történt - írta egy helyi lap.