Nagy újításra készül a legendás hazai szalámigyártó

Pick szalámi, Szeged gyár
Szeged, 2018. november 3. A termékeiről világhírű Pick Szalámigyár (hivatalos nevén Pick Szeged Zrt.) üzemépületei a Tisza-parton. A céget 1869-ben Pick Márk alapította. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Vágólapra másolva!
Zöldmezős beruházására készül a Pick Szeged Zrt., a város határában egy új üzem felépítését tervezi – mondta Sutka László, a cég megbízott vezérigazgatója a XIV. Coop Rally első állomásán Szegeden, a Pick központi telephelyén.
Vágólapra másolva!

A Bonafarm Csoporthoz tartozó Pick Szeged Zrt. elsősorban továbbra is a szárazárut gyárt, melyből az értékesítés évente 16 ezer tonnát is meghalad. A vásárlók elsősorban a tradicionális penészes szalámikat vásárolják a termékeik közül, ezek legismertebb márkái a PICK és HERZ téliszalámik.

Az igények kiszolgálását azonban a gyártói kapacitás teljes kihasználásával éri el a cég, ezért zöldmezős beruházást tervez Szegeden.

Az új üzem munkába állásával jelentős kapacitásbővítés jöhet, amely mind belföldön, mind pedig külföldön képes lesz megnövelni a cég piaci részesedését.

A fejlesztéssel mintegy 25 százalékkal lehetne növelni a penészes szalámik gyártását, lehetővé válna továbbá új innovatív termékek bevezetése, illetve a prémium minőségben gyártott termékek is bővülhetnének.

A magyarmezőgazdaság.hu kérdésére Sutka László elmondta, hogy a zöldmezős beruházás egy 10 évet meghaladó fejlesztési terv első állomása lesz. Az új üzem nem a jelenlegi telephelyen, hanem Szeged határában létesül majd, a két évig tartó építkezés a szükséges engedélyek birtokában várhatóan 2020 tavaszán indulhat el.

A termékeiről világhírű Pick Szeged Zrt. jelenlegi üzemépületei a Tisza-parton - az új üzem Szeged határában létesül majd, 2022-es átadással Forrás: MTI/Jászai Csaba

A Pick Szeged Zrt. idén ünnepli 150. jubileumát. A több mint kétezer embert foglalkoztató vállalat 2018-as belföldi nettó árbevétele mintegy 47 milliárd forint volt, e mellé 16 milliárd forintnyi export is társult. A cég adózás előtti eredménye bő 5 milliárd forint lett.

A cég jelenleg három városban (Szeged, Baja, Alsómocsolád) négy telephelyén évi több mint negyvenezer tonna húskészítményt állít elő.