A Tesla bejelentette, hogy a Model 3 most már teljesen bőrmentes lesz, beleértve a kormánykereket is. A társaság azt is megfogadta, hogy a 2020-ban megjelenő Y modell ugyancsak teljesen vegán lesz.

Az állatvédő csoportok évek óta sürgetik az autógyártót, hogy mentesítse gépjárműveit az állati eredetű anyagoktól. Az amerikai állatvédő szervezet, a PETA képviselői a társaság legutóbbi részvényesi gyűlésén vetették fel újra a kérdést, és arra késztették a Tesla vezérigazgatóját, Elon Muskot, hogy ígéretet tegyen a szabályok betartására.

A bőrmentes kormánykerék elkészítése azonban eddig nehézségekbe ütközött. A bőrt helyettesítő anyagról ugyanis nem lehetett pontosan tudni, hogyan fog viselkedni az idő múlásával.

A Tesla Model 3 most már teljesen vegán lett, beleértve a kormánykereket isForrás: AFP/Sputnik/Irina Kalashnikova

A PETA évek óta együttműködik a Teslaval szintetikus bőr előállításában. Ezenkívül olyan kampányokat készített, amelyek arra ösztönzik a globális autógyártókat, mint a General Motorst, a Volkswagent és a Toyotát, hogy ne tegyenek állati eredetű termékeket az autóikba. Beleértve az autóülések állati bőrtől mentes anyagát is, a Tesla számtalan tehenet megkímél a bőriparban előforduló kegyetlenkedésektől, és továbbra is hű marad a fenntarthatósághoz - mondta a PETA tavaly júniusban.

Ez nem a Tesla első „teljesen vegán" autója. A cég eddig is kínált alternatívát azoknak a vásárlóknak, akik nem akartak állati eredetű bőrrel találkozni elektromos kocsijukban.

Forrás: Theverge.com