A héten az Egyesült Államokban is elindult a Facebook legújabb szolgáltatása, a Dating, amelyet a közösségi óriás a Tinder vetélytársának szán.

Több mint egy év telt el azóta, hogy a Facebook bejelentette a közösségi oldala új társkeresési funkcióját, a Datinget. Most viszont valóban elrajtolt a Tinder riválisának szánt randizós felület, amely hatalmas sikert arathat.

illusztrációForrás: Getty Images/iStockphoto/nd3000/Nd3000

Charmaine Hung, a Facebook Dating termékmenedzsere szerint azért várt a cég ilyen sokat az új funkció bemutatásával, mert a társkeresés egy rendkívül bonyolult dolog, ezért kellő időt hagytak maguknak arra, hogy tökéletesítsék a Datinget.

A Dating először az Egyesült Államokban mutatkozott be. Az új funkciót minden 18. életévét betöltött Facebook felhasználó használhatja majd.

A közösségi oldal legújabb lépése viszont a sorozatos adatvédelmi botrányok árnyékában érkezik. Továbbra is kérdéses, hogy képes lesz-e a Facebook megvédeni a randizós funkciót böngésző userek személyes adatait, valamint az is, hogy hány embert riaszt el a felülettől az a tény, hogy Mark Zuckerberg cégéhez tartozik.